Opinia Timisoarei

Directorii fac ce vor cu banii de chirie pentru unele spatii din incinta scolilor. Primaria Timisoara vrea ca sumele sa fie gestionate de Consiliul Local

TIMISOARA. Tot mai multi directori de scoli vor sa cumpere laptopuri si masini de teren din banii pe care ii primesc pe inchirierea unor spatii din incinta institutiilor de invatamant. Edilii Timisoarei au gasit solutia pentru ca banii sa nu fie prost gestionati.

Conducerea Primariei Timisoara vrea ca banii sa ajunga in bugetul local, iar consilierii locali sa decida cum si pe ce vor fi folositi.

Viceprimarul Adrian Orza a propus un proiect de hotarare prin care banii obtinuti din inchirierea unor spatii disponibile din incinta gradinitilor sau scolilor si liceelor din Timisoara sa fie folositi de Directia Economica si de Serviciul Financiar Invatamant.

„S-a constatat ca nu exista un control foarte clar al acestor sume de bani si ei vor fi folositi prin invatamant, numai ca prin rectificari facute de Consiliul Local. Ani de zile, directorii de scoli foloseau banii cum vroiau ei, tot la scoala, dar nu stim pe ce, ca sa fiu mai  clar. Pe de o parte, nu stiu daca erau sumele respective reprezentative pentru ceea ce se inchiria, iar pe de alta parte, au fost situatii in care ei vroiau sa cumpere laptopuri si masini din banii aceia”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro viceprimarul Adrian Orza.

Pentru ca deciziile sa fie luate de Consiliul Local, alesii municipali vor trebui sa voteze proiectul de hotarare la sfarsitul acestei luni.

Exit mobile version