Noutati :

Directia Generala Anticoruptie implineste 8 ani. In Timis au fost inregistrate aproape 500 de dosare penale si cercetate peste 800 de persoane!

29 mai, 2013 - 01:48 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. In data de 30 mai, Directia Generala Anticoruptie aniverseaza opt ani de la infiintarea sa ca structura de politie judiciara specializata in prevenirea si combaterea coruptiei in randul personalului ministerului.

De-a lungul celor opt ani de activitate, DGA s-a dezvoltat continuu atat in cadrul unor activitati de prevenire, cat si de combatere a unor fapte de coruptie.

In judetul Timis, la Serviciul Judetean Anticoruptie au fost inregistrate un numar de 429 dosare penale, in care au fost cercetate 862 persoane. De asemenea au fost emise de catre unitatile de parchet competente un numar de 48 de rechizitorii, prin care au fost puse sub inculpare si trimise in judecata un numar de 97 persoane, dintre care 46 in stare de arest preventiv. Totodata au fost constatate in flagrant un numar de 29 fapte de coruptie.

Principalul canal de comunicare cu publicul este linia verde anticoruptie 0800.806.806 care pune la dispozitia cetatenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de coruptie, putand fi apelata din orice retea de telefonie fixa sau mobila de pe teritoriul Romaniei.

De asemenea, Serviciul Judetean Anticoruptie Timis vine in sprijinul persoanelor care doresc sa formuleze sesizari privitoare la savarsirea unor fapte de coruptie de catre functionarii Ministerului Afacerilor Interne la adresa de e-mail: [email protected] sau la numarul de telefon 0256-220.330.

Totodata, audiente se fac la biroul serviciului  din cadrul cladirii administrative a Institutiei Prefectului Timis situata in Timisoara BD. Revolutiei 1989 nr. 17A sau , in fiecare zi de miercuri a saptamanii, intre orele 12.00-15.00, sau la sediul serviciului din Timisoara, Bd.  Take Ionescu, nr. 44-46, jud. Timis, ori de cate ori considera necesar,

Petitiile scrise pot fi expediate prin posta pe adresa serviciului, Timisoara, Bd. Take Ionescu, nr. 44-46, jud. Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...