Opinia Timisoarei

Din octombrie circulam peste Michelangelo, spre Pestalozzi. Cand estimeaza Robu ca vom trece prin subteran?

TIMISOARA. Santierul de la Michelangelo avanseaza pe zi ce trece, daca vremea tine cu constructorul. Primarul Nicolae Robu e cu ochii pe muncitori si stie tot ce misca, ce s-a facut si ce mai e de facut. Da asigurari ca din octombrie vom merge spre Pestalozzi si dinspre Pestalozzi. Cand vom circula efectiv prin pasajul subteran? Abia la sfarsitul anului, aproape de sarbatori.

Si aceasta cu toate ca, oficial, termenul de finalizare a lucrarilor este sfarsitul lunii septembrie. Se mai adauga in plus 90 de zile pentru lucrari, spune Robu, acestea reprezentand zilele ploioase in care nu s-a putut lucra.

„Eu am spus ca pana la venirea iernii se va intra si in subteran. S-a turnat betonul pe cele doua bretele, inspre Bulevardul Corneliu Coposu de pe Aleea FC Ripensia si respectiv dinspre Coposu catre podul Michelangelo. Asadar, dinspre Pestalozzi si inspre Pestalozzi avem realizata betonarea. Betonul trebuie sa se consolideze timp de doua saptamani, perioada asta depinde si ea de vreme. Saptamana aceasta se va lucra in continuare la breteaua care leaga Bulevardul Parvan – de la UVT catre str Cluj – si nu este exclus ca saptamana viitoare sa se ajunga la betonare. Putem sa spunem ca la inceputul lunii octombrie vom merge pe aceste rute”, a explicat Nicolae Robu.

In ceea ce priveste pasajul subteran, acum se lucreaza la conductele de colectare a apelor pluviale. Sapaturile s-au facut pana la cota finala, povesteste primarul, unde se introduce conducta, care se leaga mai apoi la statia de epurare ce s-a amenajat pe malul Begai.

„Dupa ce se pune conducta se astupa totul si se toarna un strat de 10 centimetri de beton – strat de egalizare. Din acel moment nu mai exista noroi. Apoi se face o hidroizolatie. Peste acel strat se monteaza o armatura care este de 80 de cm adancime, apoi se toarna betonul si asta e fundatia drumului. Peste fundatia de beton armat de 80 cm adancime se toarna asfaltul. Cand ajungem acolo, lucrarea va fi ca si gata”, spune edilul-sef.

In paralel, muncitorii vor lucra si la placarea peretilor pasajului subteran.

„Drept urmare, sunt conditii ca inainte de venirea iernii, undeva in a doua jumatate a lunii noiembrie, sa se poata circula inclusiv in subteran, sa se poata folosi intersectia Michelangelo la intreaga sa capacitate. Aceasta este estimarea mea, facuta dupa o discutie cu constructorii”, a conchis Robu. Ramane de vazut ce surprize ne va pregati si vremea!

Exit mobile version