Opinia Timisoarei

Din ideile lui Nicolae Robu: Vom avea sensuri giratorii cu semafoare la Timisoara. Cum explica primarul?

TIMISOARA. Capitala Banatului ar putea inregistra inca o premiera nationala, daca ideea primarului Nicolae Robu este pusa in practica. Edilul sef vrea sensuri giratorii cu… semafoare.

Adept convins al sensurilor giratorii, Robu vrea cat mai multe in oras, insa in unele intersectii nu le poate amenaja din princina unui proiect pe fonduri europene privind semaforizarea mai multor intersectii si montarea de camere video in acestea.

Primarul Nicolae Robu si-a anuntat intentia de a amenaja primul sens giratoriu cu semafoare la intersectia Bulevardului 16 Decembrie 1989 cu strada Iancu Vacarescu, artera de pe care soferii ies cam greu, sustine edilul.

Intrebat cum ar functiona sensurile giratorii cu semafoare, primarul Timisoarei a explicat foarte simplu: semafoarele ar putea fi puse pe… intermitent.

„Nu este vorba despre un sens giratoriu in sensul definitiei din legislatie, care evident este un sens fara niciun semn de circulatie. Nu, eu vorbeam despre un sens giratoriu in ideea ca este un loc in care sa fie posibila giratia si in care sa fie montate si semafoare, ca suntem obligati sa le montam. Aceste semafoare vor functiona atata vreme cat se va considera ca sunt utile. Vor fi puse pe intermitent, daca se va considera ca este mai bine asa. Dar e greu de intrat acolo (n.r. in intersectia Bulevardul 16 Decembrie cu strada Iancu Vacarescu). Daca ai avea o giratie ar fi mult mai simplu, chiar daca n-ar fi semafoare. Am vrea in mai multe locuri din oras, eu sunt adeptul sensurilor giratorii”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Ramane de vazut cand va fi amenajat primul sens giratoriu in oras. Va reamintim ca Nicolae Robu mai anunta ca vrea 5 sau 6 sensuri giratorii in Timisoara, insa pana acum n-a apucat sa faca prea multe.

CITESTE SI:

Ce se intampla cu cea mai periculoasa intersectie din Timisoara? Se pun semafoare sau se face sens giratoriu?

Nicolae Robu recunoaste: Nu avem unda verde in Timisoara. Soferii care stau la semafoare o spun demult

Nicolae Robu contrazice pana si Codul Rutier! Sens giratoriu si nu prea in Piata Balcescu

Sensuri giratorii in Timisoara. Vezi locatiile in care vor fi amenajate primele giratii!

sursa foto: spuse.ro

Exit mobile version