Opinia Timisoarei

Din filmele SF… in telenovelele noastre de pe Bega. Cum aduce Nicolae Robu turisti la Timisoara din Tara Soarelui Rasare? Primarului i-au placut vaporasele japonezilor

TIMISOARA. Primarul Timisoarei Nicolae Robu continua vizita in Japonia. Intr-o noua postare pe Facebook, alaturi de cateva fotografii, edilul anunta noi intalniri prin care incearca sa obtina sprijin nipon pentru Timisoara Capitala Culturala a Europei in 2021, cand spera sa aduca multi turisti pe plaiuri banatene.

Printre imaginile postate pe reteaua de socializare se regaseste si una cu un vaporas japonez, ce pare sa-i fi trezit interesul lui Nicolae Robu. Cu o forma ce pare desprinsa din filmele SF, ambarcatiunea ‘umileste’ vaporasele de pe Bega cu care edilul spera ca in 2021 sa plimbe si turisti japonezi.

Astăzi, am fost primiți -în aceeași formație: eu, Viceprimarul Dan Diaconu și Consilierul Ministerial pe probleme economice de la Ambasada României la Tokyo, dl. Viorel Onel-, de Președintele JATA -Japan Association of Travel Agents. Am prezentat Timișoara ca destinație turistică potențială, în special în perspectiva anului 2021, când ea va juca rolul de capitală culturală europeană. Am convenit să facilităm, în cooperare, contactul între agențiile de turism din Timișoara / România și agențiile din Tokyo / Japonia„, a notat primarul Nicolae Robu pe Facebook.

Ramane de vazut daca demersul primarului va da roade, iar turistii asiatici se vor inghesui la plimbari pe Bega si evenimente culturale in TM2021.

Va reamintim, primarul si viceprimarul Timisoarei se afla intr-o vizita de 5 zile in Japonia unde, inainte de plecare, edilul sef spunea ca se vor intalni cu reprezentani ai Eu Japan Fest Japan Committee, o organizatie care se ocupa cu stabilirea de legaturi culturale intre statul asiatic si tarile din Uniunea Europeana.

In fiecare an, organizatia, cu sprijinul celor mai importante firme japoneze si ambasadori ai statelor UE la Tokyo, se implica in sustinerea de proiecte in orasele care devin capitala europeana a culturii, asa cum este si Timisoara.

Exit mobile version