Opinia Timisoarei

Din 4 variante, Timisoara trebuie sa aprobe una. CNI a finalizat documentatia pentru Sala Polivalenta care va costa aproape 140 de milioane de euro

TIMISOARA. Veste buna inainte de Craciun la Timisoara. Compania Nationala de Investitii a finalizat documentatia aferenta studiului de prefezabilitate pentru Sala Polivalenta de 16.000 de locuri, a facut si o analiza comparativa a celor 4 variante propuse de specialisti si acum solicita primariei sa o aprobe pe cea mai potrivita dintre ele.

CITESTE SI: Primele autobuze electrice galbene din Turcia ajung la Timisoara in cateva zile, Primaria a reusit sa termine Studiul de Fezabilitate pentru platforma unde sa-si incarce bateriile si sa parcheze. Urmeaza licitatia pentru amenajare 

Conform CNI, care va si realiza investitia atat de asteptata de la Timisoara, solutia optima recomandata este chiar ultima din studiu, cea cu numarul 4, care a intrunit si cel mai bun punctaj raportat la conformarea geometrica a arenei principale in stransa legatura cu numarul de utilizatori preconizat. Potrivit acesteia, construirea Salii Polivalente de la Timisoara va costa aproape 138.000.000 de euro cu tot cu TVA.
Aceasta va avea o suprafata de putin peste 25.000 mp, pe un teren de peste 55.000 mp si va fi prevazuta cu o parcare subterana, parter, 4 etaje si inca doua retrase.

Compania Nationala de Investitii a cerut zilele trecute Primariei Timisoara sa supuna dezbaterii si aprobarii Consiliului Local valorile estimate, rezultate din analiza Studiului de Prefezabilitate pentru investitia „Construire Sala Polivalenta 16.000 de locuri, str. Aleea FC Ripensia nr. 37-35, localitatea Timisoara, judetul Timis„.

Amplasamentul a fost deja predat, pe perioada realizarii investitiei, catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Compania Nationala de Investitii care, la gata, va incredinta sala catre municipalitate.

Sala Polivalenta va fi ridicata in vecinatatea actualului stadion Dan Paltinisanu, iar etapele urmatoare prevad angajarea proiectarii constructiei si, respectiv, executia, care inseamna lansarea de licitatii pentru gasirea firmelor care sa se ocupe de lucrari.

In cel mai fericit scenariu, santierul la noua Sala Polivalenta ar putea incepe cel mai devreme in 2023, dar cel mai probabil in primavara anului 2024.

 

Exit mobile version