Opinia Timisoarei

Dezbaterea legata de comasarea scolilor din Timisoara a adunat peste o suta de parinti la discutii cu alesii locali


TIMISOARA. Unii cu intrebarile, altii cu raspunsurile. Parinti nemultumiti, elevi numerosi si inspectori scolari si alesi locali cu explicatiile pregatite. Asa a aratat dezbaterea publica de la primarie pe tema comasarii scolilor din oras.

Parintii au cerut socoteala alesilor de ce doresc unirea mai multor unitati din invatamant din Timisoara, de ce doresc alaturarea unor scoli fara rezultate cu altele care au elevi mai bine pregatiti!

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Scolar Timis au precizat ca solutia comasarii aduce avantaje pentru toate unitatile scolare. „Sa luam, de exemplu, Colegiul Tehnic de Vest unde invata 651 de elevi si 24 de clase. Colegiul are datorii de 167.347 lei la chirie si o promovabilitate de 3,79% la Bacalaureatul din 2011. Acesta va fi comasat cu Colegiul Tehnic Ion Mincu, ce are 770 de elevi si 28 de clase, cu posibilitatea de a prelua clasele si elevii de la Vest”, a explicat unul dintre cei prezenti.

Cea mai mare nemultumire a fost spusa de parintii si elevii (foarte multi prezenti in sala de dezbatere) de la Grupul Scolar de Posta si Telecomunicatii. Dupa ce au protestat in scoala in chiar ziua dezbaterii, multi liceeni au mers la Primarie sa-si spuna nemultumirile.

Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” – 481 de elevi si 18 clase, 6,82% promovabilitate la Bacalaureat, cu posibilitatea de a prelua clasele si elevii de la Liceul de Posta si Telecomunicatii, comasat cu Liceul Tehnologic de Posta si Telecomunicatii (600 de elevi cu 22 de clase, cu datorii de 86.559 lei la chirie, imobil fara curte, sala de sport, teren de sport, internat, cantina) reprezinta o solutie viabila pentru reteaua scolara din Timisoara. scoala care ramane cu personalitate juridica este Liceul Tehnologic de Posta si Telecomunicatii. Cursurile vor avea loc in cladirea Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida”, a spus Traian Stoia, unul dintre consilierii locali prezenti la dezbatere.

Maria Stetcu, unul dintre parintii de la Grupul Scolar de Posta si Telecomunicatii, a venit cu o propunere pentru consilieri si inspectorii scolari: comasarea cu Colegiul Tehnic „H. Coanda”. Ea a fost ferma si a spus ca nu doreste pentru copilul ei sa invete in alta parte.

De partea cealalta, reprezentantii Colegiului Tehnic „D. Leonida” doresc aceasta comasare, dar vor sa-si pastreze titulatura de Colegiul „D. Leonida”.

Consilierii locali au aratat ca o comasare cu fostul liceu CFR reprezinta cea mai buna varianta in momentul de fata.

Alesii locali au spus ca pentru realizarea retelei scolare se iau in calcul mai multe directii: evolutia demografica, baza materiala existenta, gradul de ocupare a posturilor cu personal didactic calificat, rezultatele elevilor: semestriale, anuale si cele inregistrate la examenele de finalizare a studiilor, existenta unor grupuri etnice si a unor grupuri defavorizate sau cu nevoi speciale si conditiile meteo-geografice.

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version