Opinia Timisoarei

Dezbatere publica la Primaria Timisoara privind comasarile liceelor pentru anul scolar viitor!

TIMISOARA. Colegiul Tehnic de Vest va fi comasat cu „Ion Mincu”, iar Grupul Scolar de Posta si Telecomunicatii cu Colegiul Tehnic „D. Leonida”, incepand cu anul scolar 2012/2013. Primaria Timisoara vrea sa asculte si vocile parintilor, de aceea va organiza o dezbatere publica.

Colegiul Tehnic de Vest (651 de elevi si 24 de clase, cu datorii de 167.347 lei la chirie, promovabilitate de 3,79% la Bacalaureat) comasat cu Colegiul Tehnic Ion Mincu (cu 770 de elevi si 28 de clase, cu posibilitatea de a prelua clasele si elevii de la Vest). scoala care ramane cu personalitate juridica este Colegiul Tehnic Ion Mincu. Cursurile vor avea loc in cladirea Colegiului Tehnic „Ion Mincu”.

Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” (481 de elevi si 18 clase, 6,82% promovabilitate la Bacalaureat, cu posibilitatea de a prelua clasele si elevii de la Liceul de Posta si Telecomunicatii)  comasat cu Liceul Tehnologic de Posta si Telecomunicatii (600 de elevi cu 22 de clase, cu datorii de 86.559 lei la chirie, imobil fara curte, sala de sport, teren de sport, internat, cantina). scoala care ramane cu personalitate juridica este Liceul Tehnologic de Posta si Telecomunicatii. Acestei structuri i-a fost arondata scoala Gimnaziala nr. 4. Cursurile vor avea loc in cladirea Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida””, spun reprezentantii Primariei Timisoara.

Cele doua propuneri urmeaza sa fie aprobate de Consiliul Local in sedinta din 28 februarie. Pana atunci insa o dezbatere publica va fi organizata la primarie in 23 februarie, iar parintii, cadrele didactice si elevii pot veni cu propuneri sau alte variante, daca nu sunt de acord cu aceste comasari.

Elevii si o mare parte a cadrelor didactice din cadrul Grupului Scolar de Posta si Telecomunicatii sunt nemultumiti de comasarea cu Colegiul Tehnic „D. Leonida”, fostul CFR, iar dezbaterea publica este un prilej pentru ei sa se faca auziti in fata autoritatilor.

In conformitate cu legea, pentru realizarea retelei scolare se iau in calcul: evolutia demografica, baza materiala existenta, gradul de ocupare a posturilor cu personal didactic calificat, rezultatele elevilor: semestriale, anuale si cele inregistrate la examenele de finalizare a studiilor, existenta unor grupuri etnice si a unor grupuri defavorizate sau cu nevoi speciale, precum si conditiile meteo-geografice”, sustin reprezentantii Primariei Timisoara.

Exit mobile version