Opinia Timisoarei

Dezastru pe un fond de vanatoare aproape de Timisoara. Zeci de caprioare moarte. Foto

TIMISOARA. Imagini de cosmar surprinse pe un fond de vanatoare din Timis, unde au fost gasite zeci de caprioare moarte, dar si cadavre de iepuri si vulpi.

CITESTE SI: Biciclist omorat de o masina pe soseaua Timisoara – Sannicolau Mare 

Administratorii vorbesc de un adevarat dezastru cinegetic pe fondul de vanatoare de la Gelu, aflat pe teritoriul a doua judete: Timis si Arad.

Au fost alertate autoritatile si se fac cercetari pe o suprafata uriasa.

Din primele verificari, se pare ca animalele au cazut victime capcanelor cu otrava puse de agricultori pentru combaterea rozatoarelor.

Administratorii fondului de vanatoare sunt convinsi ca numarul cadavrelor va creste insemnat in orele si zilele care urmeaza. Pana miercuri la orele pranzului, adunasera deja 30 de caprioare moarte.

Fondul de vanatoare este Gelu, care administrativ tine de Secusigiu din Arad. 30 de caprioare sunt putine. Eu zic ca minim 50 gasim astazi. Noi banuim…am si gasit peleti pusi pentru soareci, doar ca distrubuirea lor a fost neconforma, nu in galerii, cum prevede legislatia.

Acum suntem cu Garda de Mediu, Serviciul Criminalistic, adunam crotalieni, pentru recoltarea de probe, sa trimitem la Bucuresti pentru examenul toxicologic. Ca si suprafata, eu zic ca sunt vreo 1000 de hectare, iar terenurile sunt pe diversi proprietari. S-au luat coordonate si maine o sa se verifice la Registrul Agricol, sa vedem cine le cultiva.

Momentan am mai gasit o vulpe si 3 iepuri„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cristian Andrasiu, director Fondul cinegetic Gelu.

Imaginile de mai jos nu mai au nevoie de niciun comentariu. Arada dimensiunea dezastrului.

Va avertizam ca va pot afecta emotional!

UPDATE: Pana la orele 16.00, fusesera adunate de pe campuri 38 de caprioare (20 de masculi si 18 femele), 2 iepuri si o vulpe. Ancheta continua

Exit mobile version