Opinia Timisoarei

Dezastru la 2 pasi de Primaria Timisoara: strazile cu piatra cubica, un chin pentru soferi. Cand intra in reparatii?

TIMISOARA. Soferii care circula pe cele 3 strazi cu piatra cubica ce se afla la 2 pasi de Primaria Timisoara si peste drum de Universitatea Politehnica sunt nevoiti sa faca slalom printre gropi si denivelari. Acestea se afla intr-o stare lamentabila.

Vorbim despre  strazile din zona Balcescu. Pentru asfaltarea lor, Primaria Timisoara are nevoie de aviz de la Comisia Nationala a Monumentelor. Reprezentantii municipalitatii promiteau inca de acum cativa ani ca le asfalteaza. Cat despre intretinerea lor, treaba firmelor cu care are contract Primaria cam lasa de dorit.

Cele mai recente promisiuni ale primarului spun ca anul acesta aceste strazi vor fi reparate, pentru ca „nu mai suntem in epoca strazilor cu piatra cubica”.

„Exista un proiect. Anul trecut, chiar la inceput de mandat, am dat dispozitii sa fie reparate cu prioritate toate aceste strazi care sunt la distanta de 5-10 minute de centrul orasului, de primarie. Din pacate, nu s-a putut, pentru ca este o zona monumentala si trebuie parcurse anumite proceduri. Le vom parcurge, in 2013 vom repara aceste strazi, dar respectand legea. Ele nu vor ramane cu piatra cubica, numai ca nu poti pur si simplu sa torni asfalt peste piatra cubica sau sa mergi si s-o inlaturi, trebuie parcursa o anumita procedura. Trebuie sa ajungem sa avem asfalt, nu mai suntem in epoca strazilor cu piatra cubica”, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

Procedura este insa destul de complicata. Reprezentantii municipalitatii spun ca nu au voie sa scoata pur si simplu piatra cubica, ci trebuie sa toarne asfalt peste. Dar la denivelarile si gropile care s-au format e nevoie de ceva munca pentru a aduce o intreaga strada la acelasi nivel. Pana atunci, soferii nu pot decat sa injure si sa circule cu 10-20 kilometri la ora pentru a face slalom printre gropi si denivelari.

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version