Opinia Timisoarei

Dezastru ecologic pe un rau din vestul tarii. Masurile anuntate de Apele Romane Banat. Foto

Crengi si peturi de toate marimile au ajuns in apele Cernei in ultimele zile in urma cresterii debitului raului din pricina precipitatiilor cazute.

CITESTE SI: Aproape 70 de migranti inghesuiti in remorca unui tir, la frontiera cu Ungaria. Cum au fost capturati transfugii

Astfel, toate aceste deseuri au fost duse pana aproape de varsarea raului in Dunare, in zona Orsova.

Administratia Bazinala de Apa Banat cunoaste situatia si a anuntat deja ca va lua masuri, odata ce nivelul apelor va scade. Cu utilaje speciale, echipele ABA Banat vor indeparta toate gunoaiele stranse de apa. La aceasta actiune urmeaza sa participe 15 oameni de la formatiile de lucru din Baile Herculane, Caransebes si moldova Noua.

ABA Banat are deja instalat un baraj flotor de retentie a deseurilor de mici dimensiuni in zona podului de la Coramnic, ce are rolul de a proteja golful Cernei si fluviul Dunarea.

Pentru ca de multe ori autoritatile locale nu reusesc sa controleze acest fenomen, ANAR si Administratiile Bazinale de Apa aloca an de an resurse suplimentare pentru a preintâmpina sau gestiona problema deseurilor antrenate de viituri. Este important ca intreaga comunitate sa inteleaga faptul ca nu mai trebuie sa arunce gunoaie pe maluri si in cursurile de apa, pentru ca astfel de fapte pot avea consecinte grave asupra mediului si asupra infrastructurii de aparare impotriva inundatiilor„, au transmis reprezentantii ABA Banat.

Exit mobile version