Descinderi in pietele si magazinele din Timisoara si din judet ale comisarilor de la Protectia Consumatorului si inspectorilor sanitar-veterinari, inainte de Paste. Un singur punct de sacrificare a mieilor autorizat

TIMISOARA. Comisarii de la Protectia Consumatorului si cei de la Directia Sanitar-Veterinara au intensificat controalele in preajma sarbatorilor.

CITESTE SI: Primul pelerinaj de Florii de la Timisoara dupa pandemie. Oamenii sunt asteptati la Catedrala cu ramuri de salcie in maini

Echipele OPC au demarat inca de la finalul lunii trecute verificari pe toate liniile pentru a se asigura ca timisenii vor avea avea produse de calitate pe masa de Pasti. Sunt controlate supermarketuri, magazine si piete, unde sunt verificate termenele de valabilitate ale produselor, starea ambalajelor, conditiile in care acestea sunt expuse spre vanzare, actele de provenienta pentru marfa si daca preturile de la raft coincid cu cele de la casa de marcat.

In perioada 1-21 aprilie, tematica de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea si modul de etichetare, prezentare, publicitate si comercializare a produselor alimentare specifice sarbatorilor de Paste: carne preambalata, oua, vopsea de oua, ciocolata, produse din cacao, tablete si figurine pe baza de cacao si grasimi vegetale, produse de patiserie, proseco, vin… In intervalul 1 – 15 aprilie, tematica de control pentru a verifica modul in care se respecta prevederile legale referitoare la modul de etichetare, publicitate si comercializare a pestelui, preparatelor din peste si conserve de peste… In perioada 29 martie -28 aprilie – tematica de control privind respectarea prevederilor legale referitoare la siguranta jucariilor, modul de comercializare, denumire, marcare si etichetare a produselor textile, comercializarea echipamentelor electrice de joasa tensiune si a produselor cu acumulatori, baterii, comercializarea produselor cosmetice„, spune Alin Gubandru, comisar sef adjunct al CJPC Timis.

Si comisarii Directiei Sanitar Veterinare sunt in teren. Institutia a inceput si procesul de autorizare a punctelor de sacrificare a mieilor, care se face in perioada 9 – 23 aprilie. Deocamdata, in Timis este autorizat unul singur.

 

Punctul de taiere sa fie organizat prin separarea intre locul unde e sacrificat mielul si cel in care este comercializat. In cadrul punctelor de taiere DSVSA asiugura asistenta prin medici veterinari. Aceste locuri au program intre 7.00 si 17.00. E interzisa organizarea de asemenea puncte in locuri in care au fost impuse restrictii. In Timis nu avem nicio restrictie.
Carnea provenita din punctele de taiere nu poate fi vandute in piete si este interzisa pastrarea ei pentru timp indelungat in aer liber. Deocamdata, avem un singur centru de taiere autorizat in Timis, la Chisoda„, transmite Flavius Nicoara, director executiv al DSVSA Timis.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Pentru ,, protectia ,, consumatorilor,pe mine asa m a invatat mama , carnea se tine in frigider,dar se pare ca nu mai este valabil,se vedea poza.