Opinia Timisoarei

Comisar de la Garda Financiara Timisoara, arestat preventiv de judecatori dupa audieri la DNA, pentru santaj

UPDATE: Vineri, dupa noi audieri in fata magistratilor, Judecatoria Timisoara a decis arestarea lui Mureşan pe 29 de zile. Avocaţii acestuia au declarat imediat recurs, care urmează sa fie judecat de Tribunalul Timis.

In 23 decembrie anul trecut, Ioan Muresan a facut un control la un magazin alimentar din Timisoara ce apartinea unuia unuia dintre cei ce l-au denuntat la DNA. Comisarul Garzii Financiare a constatat unele abateri de la legislatia fiscala si i-a comunicat acestuia ca va primi amenda cuprinsa intre 8.000 şi 10.000 lei si-i va suspenda activitatea magazinului. In realitatea insa, controlul a fost unul formal si superficial, pentru a o determina pe o persoana apropiata denuntatorului sa restituie unei alte persoane, cunostinta lui Ioan Muresan, o datorie de 7.000 de lei.  Speriat de ce va pati, omul s-a dus si l-a denuntat la DNA.

________________________________________________

UPDATE: Comisarul Garzii Financiare Ioan Muresan a fost retinut joi dupa-amiaza. El este acuzat de santaj, spun surse din randul anchetatorilor anticoruptie.  Muresan ar fi cerut 6.000 lei de la reprezentantii unei firme pentru ca altfel le va da o amenda.

Comisarul a fost dus in arestul IPJ Timis. Cercetarile continua.

____________________________________________________

Sediul Garzii Financiare Timis a fost calcat de procurorii anticoruptie si politisti in aceasta dimineata.

Oamenii legii au plecat cu mai multe documente care urmeaza sa fie verificate, dar si cu unul dintre comisari.

Ioan Muresan este audiat la aceasta ora la DNA Timisoara in legatura cu o serie de acuzatii de coruptie.

Exit mobile version