Opinia Timisoarei

Derby in Ardeal. Politehnica Timisoara cauta o victorie pe terenul campioanei din Cluj

TIMISOARA. Universitatea Olimpia Cluj este gazda primului derby cu Politehnica in acest sezon din prima liga de fotbal feminin.

Ambele formatii sunt neinvinse in aceasta stagiune si sunt despartite de golaveraj. Politehnica Timisoara merge la Iclod dupa ce a stabilit scorul sezonului in prima liga si nu se va baza nici in acest meci pe Melisa Sodinca, Genoveva Rosie sau Shaira Pera, fotbaliste accidentate de mai mult timp.

„Universitatea Cluj – Politehnica Timisoara, derby-ul fotbalului feminin romanesc! Chiar suna bine! Din punctul meu de vedere sunt doua echipe diferite ca stil de joc. U Cluj, o echipa cu jucatoare cu mare experienta internationala, lucru ce le confera un avantaj important, Poli e o echipa tanara, plina de elan, care viseaza la un viitor frumos. Si campania de transferuri din aceasta vara arata o diferenta clara de strategie intre cele două formatii. Meciul e important, dar nu cred ca e capital. Sper sa fie un meci frumos, sa facem o buna propaganda fotbalului feminin din Romania. Ca obiectiv personal, imi doresc sa ramanem pe primul loc si dupa aceasta etapa”, a spus antrenorul Politehnicii, Mirel Albon.

Duelul de la Cluj este unul mai special pentru Roxana Mirea, fotbalista care in a venit la Timisoara tocmai de campioana Romaniei, si care in acest sezon a marcat de 4 ori pentru Poli.

„Meciul de sambata cu Unviersitatea Cluj va fi un duel interesant si dificil pe care il aștept cu nerabdare. Suntem doua echipe cu o pregatire buna si jucatoare valoroase care o sa faca tot posibilul sa castige cele 3 puncte. Consider ca suntem o echipa bine intarita si am inceput acest sezon cu dreptul iar sambata suntem gata sa aratam asta pe teren si sa aducem victoria acasa”, spune timisoreanca Roxana Mirea, fosta jucatoare a Olimpiei.

Universitatea Olimpia Cluj vine dupa o victorie in fata celeilalte reprezentante Timisului, Banat Girls si este o echipa foarte solida pe teren propriu. Campioana en-titre nu a mai luat acasa din playoff-ul campionatului trecut, de la duelul castigat cu 9-1 in fata fetelor de la CSM Alexandria. Pentru ultima infrangere pe teren propriu, trebuie sa cautam mai mult timp. Olimpia Cluj nu a mai fost invinsa acasa din sezonul 2018-2019, cand in 10 martie pierdea cu 1-0 in fata formatiei Fortuna Becicherecu Mic.

„Astept cu nerabdare si privesc increzatoare spre meciul de sambata impotriva fetelor de la Poli Timisoara. Sunt sigura ca o sa avem o prestatie frumoasa si anticipez un meci care va tine toti iubitorii fotbalului feminin cu “sufletul la gura”. De asemenea cred intr-o victorie bine meritata pentru noi, prin care ne vom pastra locul 1 in clasament. impreuna cu staff ul si cu toate colegele mele ne focusam pe “derby-ul toamnei” si ne pregatim atat fizic cat si moral pentru ceea ce va urma”, spune Carmen Marcu, a doua marcatoare a Olimpiei in acest sezon, cu 6 reusite.

Ultima intalnire dintre cele doua echipe s-a disputat in etapa finala a playoff-ului din stagiunea trecuta, tot la Iclod, unde Olimpia s-a impus cu 1-0, cu golul semnat de Carolina Tabur.

Duelul din aceasta etapa este programat sambata, de la ora 13 si va fi condus de Razvan Ladar, din Zalau, ajutat la cele doua tuse de George Urs, din Oradea, si Zsolt Kopriva, din Carei.

Exit mobile version