Opinia Timisoarei

Derby de Timisoara incheiat nedecis. Ripensia si Politehnica au oferit un meci spectaculos

TIMISOARA. O zi si o ora improprie pentru un astfel de duel, a fost compensat de jucatorii celor doua echipe care au dat totul pentru o victorie. Vorbim despre cel mai asteptat derby de Timisoara, duelul din liga secunda de fotbal intre Ripensia si Politehnica.

Pe o vreme mai degraba de toamna timpurie, dar cu un vant sacaitor, baietii in galben-rosu si cei in alb-violet au aratat ca cele doua echipe ar trebui sa fie mai sus in clasament. Nerv, determinare, ambitie, suturi frumoase, parade ale portarilor si doua goluri a fost meniul servit pe arena Electrica, in fata a aproape o mie de spectatori.

Neagu, Stoi si Popovici au avut primele ocazii de gol pentru gazde, apoi, Ignea a executat trei cornere la rand, unul in stilul lui Budescu, mingea fiind scoasa in extremis de pe linie de Dobre. Apoi, Poli reuseste un contraatac de manual, Popescu il deschide pe Axente, care dupa o cursa caracateristica pe dreapta reuseste sa deschida scorul, 0-1. Violetii raman in atac si Ignea trece pe langa un gol care putea hotari soarta partidei. Pe final de repriza, arbitrul de rezerva Dragos Lunca, il cheama la margine pe centralul Marcu si ii indica un penalty, la o faza in care Mera l-ar fi lovit pe Voinea. Asadar, lovitura de pedepasa, transformata de Apro, 1-1.

In partea secunda, si cu ajutorul vantului, Poli este mai periculoasa, Axente si Ignea din libere si acelasi Ignea din corner sunt aproape de golul doi al violetilor. Ripensia rezista si devine periculoasa in minutul 86, cand Apro este blocat in ultimul moment de portarul Contra. Finalul le apartine polistilor, Mera a trimis cu capul din 15 metri, foarte aproape de vinclu, apoi violetii nu gasesc solutii mai bune, chiar daca in prelungiri joaca cu un om in plus, dupa eliminarea lui Calin Toma pentru al doilea galben.

1-1, un meci in care Ripensia a jucat mai bine in prima parte, dar in care Poli putea obtine victoria in mitanul secund. Una peste alta o propaganda buna pentru fotbal, gazdele sunt la al saselea meci fara esec, iar oaspetii la 7 puncte din ultimele 9 posibile.

Ripensia: Dobre – Lungu, Tinc, Apro (cpt.), C. Toma – Burdet, Stoi – Al. Popovici, Al. Neagu, Chera – Voinea. Au intrat in partea secunda: Tudorache, Fotescu, Zaluschi.
Antrenor: Alexandru Pelici

ASU Politehnica: M. Contra – Jurj, Coada, Mera (cpt.), Chereches – Vidrasan, Dros – C. Popescu, Ignea, Ad. Ungureanu – Axente
Rezerve:Au intrat in repriza secunda: B, Vasile si Zabun.
Antrenor: Octavian Benga

Exit mobile version