Opinia Timisoarei

Deputatul REPER Daniel Toda, inginer IT specializat in retele si baze de date, confirma ca digitalizarea Primariei Timisoara nu se putea face cu 400.000 euro (P)

Raul Olajos, candidatul REPER pentru Primăria Timişoara, l-a ironizat zilele trecute pe actualul primar, Dominic Fritz pe tema digitalizării instituţiei pe care o conduce.

Celor care nu îşi mai amintesc, trebuie să le spunem că, imediat ce preluase mandatul, echipa Fritz se plânsese de lipsa infrastructurii informatice şi a foartei slabe pregătiri a personalului angajat al primăriei în ceea ce priveşte competenţele digitale. Ni se promitea atunci transformarea instituţiei într-una eficientă şi digitalizată. Ceea ce, din păcate, nu s-a întâmplat.

Întrucât Dominic Fritz a lansat portalul unic al Primăriei Timişoara care a costat, conform spuselor sale, 400.000 euro, a venit imediat replica lui Raul Olajos, care l-a ironizat pe edil. “Íntreţinerea unui soft mare costă peste 200.000 euro pe an. Un SAP pentru o filială a unei corporaţii mici costă un million şi jumătate de euro.”

Colegul de partid a lui Raul Olajos, deputatul Daniel Toda, el însuşi fost administrator de server SAP, cu studii de specialitate în Canada, la Seneca College, întăreşte, ca profesionist în domeniu, acuzele acestuia la adresa lui Fritz.

“Am lucrat mulţi ani în administrarea SAP şi a bazelor de date. Am gestionat echipe şi am ajutat corporaţii importante să implementeze acest soft extraordinar pentru gestionarea unui business, a resursei umane, a raporturilor cu publicul. Această soluţie informatică oferă un sprijin eficient în orice domeniu de activitate. Însă preţurile sunt cele indicate de Raul. Cu 400.000 euro nu faci nimic în digitalizare. Cel mult, un exerciţiu de imagine.”

Iată că, în faţa unor profesionişti, afirmaţiile lui Fritz se dovedesc doar nişte gogoşi care se dezumflă.

 

Exit mobile version