Opinia Timisoarei

Deputatul PSD de Timis Sorin Grindeanu este presedintele interimar al Camerei Deputatilor. Social-democratii sunt pregatiti sa intre la guvernare

Social-democratul Sorin Grindeanu a fost votat, marti, in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, presedinte interimar al forului legisltiv, cu voturile AUR si UDMR. Liberalii s-au abtinut la vot. Au fost doua propuneri, Sorin Grindeanu, de la PSD si Cristina Pruna, de la USR.

A fost un vot in care cei de la PSD si toti ceilalti, sapte, adica o majoritate, au votat pentru mine. Urmatoarea propunere era doamna Cristina Pruna, dar, avand eu majoritatea, nici nu s-a mai supus la vot”, a spus Grindeanu.

Intrebat daca acest vot in Biroul Permanent arata o noua majoritate cu PNL, Grindeanu a aratat ca el nu a primit voturile PNL. ”A fost un vot in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, PNL-ul nu m-a votat”, a afirmat el.

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, marti, la sediul PSD, ca PSD isi asuma in aceasta criza intrarea la guvernare si a precizat ca discuta cu toti liderii politici care pot duce la iesirea din aceasta criza politica. El a facut un apel catre reprezentantii partidelor parlamentare sa aiba ”foarte mare grija ce vorbesc in aceasta perioada”.

Indiferent daca este un guvern PNL, USR, PSD, Romania nu are nevoie, in acest moment, de un guvern minoritar”, a spus Ciolacu, prexcizand ca ”toate scenariile raman deschise”, iar ”intoarcerea la popor este cea mai corecta”.

Despre conditiile pentru intrarea la guvernare, presedintele PSD a spus ca nu au conditii si nici nu au discutat.

Vorbesc cu toata lumea la telefon, nu am nicio retinere, indiferent din ce zona politica vin aceste telefoane si mi se pare corect sa facem acest lucru”, a spus Ciolacu.

Sursa: News.ro

Exit mobile version