Opinia Timisoarei

Deputatul PNL de Timis Cosmin Sandru si seful STPT Nicolae Bitea anunta ca se suspenda din partid. DNA ii cerceteaza penal, dupa plangerea AUR

TIMISOARA. Deputatul PNL de Timis, Cosmin Sandru, anunta ca autosuspenda din Partidul National Liberal, pana la finalizarea anchetei DNA deschisa de procurori pe numele sau. E acuzat de dare de mita catre un alt parlamentar.

CITESTE SI: Administratia Fritz vrea sa prelungeasca la 3 ani contractele de inchiriere cu proprietarii de garaje dintre blocuri, la Timisoara. Mai sunt inca peste 6000 de constructii in cartierele orasului

Incepand cu data de astazi, 14.10.2021, ma autosuspend din PNL pana la finalizarea anchetei. Avand in vedere ca este o ancheta in curs, nu voi face nici o declaratie pe marginea acesteia pana la finalizare”, a anuntat deputatul Cosmin Sandru.

La fel directorul STPT Nicolae Bitea, membru al BPJ al PNL Timis.

Cei doi sunt urmariti penal de DNA pentru ca ar fi promis, intr-o intalnire privata, functii pentru apropiatii unui parlamentar AUR, daca acesta nu se prezenta la votul motiunii de cenzura impotriva Guvernului Citu de acum o saptamana.

DNA anunta, joi, ca procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectii: SANDRU COSMIN, deputat in Parlamentul Romaniei si BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societatii de Transport Public Timisoara, in sarcina carora s-a retinut comiterea infractiunii de dare de mita.

La data de 01 octombrie 2021, in contextul in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea de cenzura initiata pentru retragerea increderii acordate Guvernului Romaniei, suspectii Sandru Cosmin si Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat in Parlamentul Romaniei, numirea unor apropiati in posturi de conducere a unor institutii publice”, a transmis, joi, DNA, intr-un comunicat de presa.

Procurorii au precizat ca, pentru a beneficia de aceasta ”favoare”, persoanei respective i s-a cerut sa absenteze de la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, din data de 05 octombrie 2021, in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea.

Suspectilor Sandru Cosmin si Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala. Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, a mai transmis DNA.

Exit mobile version