Opinia Timisoarei

Deputatul de Timis Niculae Mircovici, cercetat de Parchet pentru conflict de interese, din cauza nevestei. Cum explica parlamentarul constatarea ANI!

TIMISOARA. Deputatul minoritatiii bulgare, timisoreanul Nicolae Mircovici, a fost gasit, de Agentia Nationala de Integritate, in conflict de interese, deoarece si-ar fi angajat sotia la cabinetul parlamentar.

ANI a solicitat Parchetului instantei supreme sa il cerceteze pe Niculae Mircovici, pe alti doi parlamentari si pe un fost deputat, pentru conflict de interese, intrucat si-au angajat membri ai familiilor la birourile de parlamentar in mandatul 2008-2012.

Niculae Mircovici spune ca nu a fost instiintat, oficial, de ANI despre acest demers si a explicat cum a ajuns sotia sa sa fie angajata la cabinetul parlamentar.

Nu am primit nimic oficial, normal era sa primesc mai intai o instiintare. Din punct de vedere legal, nu am nicio problema, nu mi-am angajat eu sotia. Camera Deputatilor poate angaja cu contract de prestari servicii. Ea era in somaj si a angajat-o Camera Deputatilor si nu eu, cu contract de munca pe durtata detrerminata pentru 15-16 luni, din 2009, pana in 2010 cand s-a pensionat. Nu exista niciun impediment legal. Personal nu aveam niciun motiv sa nu o angajez mai ales ca ea fiind catolica a donat o casa in Dudestii Vechi unde s-a construit o biserica ortodoxa si in plus a donat comunitatii 300 milioane de lei vechi. In plus a crescut, din 1991 un copil al strazii, de la varsta de 11 ani, pana la 20 de ani. Nu statea in salariul de 1.000 de lei de la biroul parlamentar„, a explicat deputatul

Mircovici a mai spus ca in anul 2010, ANI l-a anuntat ca se afla in conflict de interese si i-a recomandat sa isi ia un avocat pentru a se putea apara, insa nu a mai fost cazul.

Acum au sesizat parchetul care sunt convins ca isi va face treaba. Ma voi duce sa le prezint legislatia din acel moment„, a mai spus Mircovici.

Exit mobile version