Opinia Timisoarei

Deputatul de Timis Daniel Toda ii cere explicatii premierului Ciuca pentru apatia in fata propagandei Kremlinului

În ultima perioadă s-a vorbit din ce în ce mai mult de campaniile de dezinformare şi răspândire a ştirilor false coordonate de Kremlin. Pe măsură ce tot mai multe investigaţii de presă dezvăluie inventivitatea şi metodele cinice prin care cetăţenii europeni şi americani sunt intoxicaţi de o propagandă mincinoasă şi jumătăţi de adevăr, euroscepticismul românilor creşte, iar susţinerea pentru Ucraina este la un nivel extrem de redus în comparaţie cu poziţia altor cetăţeni europeni.

Românii s-au transformat în câţiva ani din europenii cei mai încântaţi de Uniune în nişte eurosceptici. Asta în vreme ce încrederea în instituţiile UE a crescut în rândul celorlalte state. Unul dintre motivele acestei schimbări de atitudine a concetăţenilor: dezinformarea, propaganda Moscovei, minciunile strecurate zilnic, insidios, atât pe reţelele de socializare, cât şi prin unele mijloace de informare în masă faţă de a căror activitate CNA a închis ochii. Războiul informaţional coordonat din Est care sapă la fundamentele democraţiei şi încrederii cetăţenilor în instituţii a fost documentat de numeroase anchete de presă şi a atras atenţia autorităţilor europene” explică parlamentarul REPER, Daniel Toda.

Nemulţumirea deputatului de Timiş se datorează pasivităţii premierului Nicolae Ciucă pe această temă. Acesta nu a subscris iniţiativei a opt prim-miniştri din Europa Centrală şi de Est şi nu a semnat scrisoarea comună adresată giganţilor din IT de a combate dezinformarea şi fake news promovate pe reţelele de socializare.

Am solicitat guvernului să îmi comunice măsurile pe care le-a luat pentru combaterea dezinformării în creştere şi a minciunilor livrate românilor de către Moscova, dar şi motivul pentru care nu s-a alăturat celor opt premieri în solicitarea lor către Meta, Google şi ceilalţi giganţi de ale căror platforme oamenii regimului Putin se folosesc pentru a dezbina şi şubrezi lumea occidentală” mai scrie deputatul Toda.

Exit mobile version