Opinia Timisoarei

Deputatul de Timis Alfred Simonis: ‘Eu nu pot sa fiu responsabil pentru efectele adverse ale vaccinarii’. Cum vor social – democratii sa schimbe legea

TIMISOARA. Social – democratii vor sa schimbe legea vaccinarii obligatorii si sa reduca sanctiunile drastice care se gasesc in actualul proiect de lege.

CITESTE SI: Una cate una, cladirile istorice din Timisoara isi schimba infatisarea. De ce nu e ritmul mai alert 

Deputatul PSD de Timis, Alfred Simonis a declarat ca a semnat o initiativa legislativa de amendare a Legii vaccinarii obligatorii care a intrat deja in dezbatere la Camera Deputatilor.

Am semnat o initiativa de amendare a legii vaccinarii obligatorii care elimina sanctiunile dure din proiectul initiat de Ministerul Sanatatii. Propunerile noastre au avut succes in Camera si sper sa aiba sustinere si in Senat. Cred ca teama principala e data de faptul ca vaccinurile nu se produc in Romania. Cred ca trebuie sa facem demersuri sa se faca de catre statul roman si poate dupa aceea romanii vor avea mai multe incredere in aceste vaccinuri”, a declarat Simonis.

Deputatul spune ca o parte din sanctiunile prevazute in actualul text de lege vor fi eliminate.

CITESTE SI: Primul Targ de Craciun care se deschide la Timisoara nu va fi in Piata Victoriei. Unde va fi organizat

Se elimina sanctiunile drastice. Acum este o forma initiala in care incercam sa relaxam aceste sanctiuni. Cele mai grave erau pierderea drepturilor parintesti. Acestea se elimina. Problema copiilor care merg la scoli poate fi rezolvata mult mai simplu: vaccinandu-si propriul copil si acesta nu se va infecta. Nu pot sa fiu eu responsabil pentru efecte adverse pentru ca parintele nu vrea sa isi vaccineze copilul. Nu va fi prevazuta vaccinarea obligatorie„, a mai spus Simonis.

Exit mobile version