Opinia Timisoarei

Deputatul de Timis, Adrian Diaconu, catre primarul Timisoarei: „Veti cobori macar acum cu picioarele pe pamant?”

Deputatul Adrian Diaconu ia pozitie in cazul cumplitei intamplari din Gara de Nord din Timisoara, unde un barbat a fost sfasiat de o haita de maidanezi. Deputatul i-a adresat primarului Timisoarei, Nicolae Robu, o scrisoare deschisa.

“Stimate Domnule Primar!
Sunt socat, la fel ca toti timisorenii- este inadmisibil ca un om sa fie sfasiat de caini in principala gara a orasului! Singurul lucru pentru care poti rasufla usurat intr-o situatie atat de cutremuratoare este ca omul a scapat cu viata. ii dorim cu totii insanatosire grabnica si sa scape cat mai repede de amintirea cosmarului prin care a trecut!

Sunt convins ca si dumneavoastra regretati cele intamplate. Dar ma intreb si va intreb: macar va reusi acest groaznic episod sa va scoata din lumea virtuala in care va place sa traiti, dupa cum vedem de un an si jumatate? Veti cobora macar acum cu picioarele pe pamant, lasand de-o parte joaca in retelele de socializare si promisiunile fanteziste?

Ati avut de-a lungul acestui an si jumatate si aveti in continuare colegi de partid in fruntea Ministerului Transporturilor. In bugetul acestui minister au fost cuprinse in tot acest timp reabilitari ale garilor din vreo 27 de orase si orasele. La Timisoara, nimic! Principala cale de intrare feroviara in oras risca sa fi aratat mai bine dupa bombardamentul care a nimicit mandra cladire de odinioara a garii!

Unde sunt promisiunile de la inceputul mandatului dumneavoastra? Unde sunt macar cei 1,3 milioane de lei cu care va laudati ca i-ati “gasit” pe vremea ministrului Silaghi? De ce nu v-ati batut, dumneavoastra si colegii dumneavoastra parlamentari, pentru a prinde in bugetul de pe 2014 macar bani pentru o curatenie cumsecade, o varuiala generala si un plus de siguranta, daca nu pentru modernizarea garii noastre?  

Sau… poate aveti alte planuri?! Poate ne faceti vreo noua mare surpriza si ati gandit o solutie finantata din bugetul local! Va rugam sa ne spuneti si noua, timisorenilor! Fiindca, sincer, nu stiu cat de necesare ne sunt sinele subterane… Dar stiu sigur ca avem nevoie de o Gara de Nord in care sa nu pasesti cu senzatia sfarsitului de lume!

Incepe un nou an, domnule primar. Sper sa faceti ceva de-a lungul acestuia. Si sa ma obligati moral sa va adresez la finalul lui 2014 o alta scrisoare deschisa. In care sa va multumesc ca timisorean si sa va felicit pentru schimbarile in bine survenite la Gara Mare…”

Deputat Adrian Nicolae Diaconu

Exit mobile version