Opinia Timisoarei

Deputat francez: Romania este un stat „derbedeu”! Citeste replica nervoasa a amasadorului roman in Franta!

Schimb de replici dur intre ambasadorul Romaniei in Franta, Bogdan Mazuru si fostul secretar de stat pentru Afaceri Externe, deputatul Pierre Lellouche! Acesta a spus ca Romania este un stat „derbedeu”.

Deputatul de dreapta (UMP) a calificat Romania drept un stat „derbedeu” intr-o dezbatere in Adunarea nationala si a declansat reactia dura a ambasadorului nostru. „Faptul ca sunteti membru al grupului de prietenie Franta Romania in Adunare face si mai de neinteles demersul dumneavoastra”, a spus Mazuru. El l-a acuzat pe Lellouche de „rea-credinta” si ca „vehiculeaza date cantitative false” care intretin si propagheaza clisee, relateaza ziarul francez Liberation, citat de hotnews.ro.

Insa deputatul francez nu s-a lasat deloc impresionat de scrisoarea diplomatului roman si a insistat. „In tara dvs, in ciuda miliardelor de euro alocate de Europa pentru a ajuta Romania sa integreze corect” aceasta minoritate.  „Acest comportament nu este demn de un stat al Uniunii si, o repet, este comportamentul unui stat derbedeu”, a mai spus francezul.

Mai multe detalii AICI.

Exit mobile version