Opinia Timisoarei

Demisii in lant la Spitalul CFR din Timisoara. 13 asistente si infirmiere pleaca de teama infectarii cu coronavirus

TIMISOARA. 10 asistente medicale si infirmiere si-au inaintat demisiile la spitalul CFR din Timisoara, pe motiv ca se tem de o eventuala infectare cu COVID-19, dupa ce zilele trecute un bolnav cu coronavirus a fost tratat in unitatea medicala. Spitalul CFR din Timisoara, aflat in subordinea Ministerului Transporturilor, este o unitate medicala de linia a doua in lupta cu COVID-19.

CITESTE SI: Au construit un zid ca sa opreasca raspandirea coronavirusului. Masuri fara precedent la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Timisoara. Video 

Demisiile au inceput de acum 2-3 zile si la momentul de fata avem un numar de 10 asistente medicale si 3 infirmiere care si-au depus demisia. Difera motivul. Unele invoca motove medicale, altele ca au in ingrijire copii, persoane peste 65 de ani, invoca si teama generata de aceasta situatie cu pandemia Covid-19, sunt diverse alte motive. Am avut un pacient care a fost suspect, s-a recoltat, s-a trimis, a venit confirmat, s-a facut transferul catre Boli Infectioase. S-a repectat procedura, echipa este izolata la domiciliu, cu toate ca a purtat echipamentul de protectie, dar tocmai pentru a proteja personalul, am luat decizia sa ramana la domiciliu echipa care a fost la cazul respectiv. Avem undeva la 20 de pacienti internati, mare parte de la spitalul de boli infectioase, pentru a-i degreva pe ei de pacienti, pentru a se putea ocupa strict de tratarea pacientilor Covid-19„, a explicat managerul Spitalului CFR Timisoara Ciprian Olaru.

Spitalul CFR incearca acum sa suplineasca lipsa de personal.

La momentul de fata am intocmit adresele si le-am transmit catre Directia de Sanatate Publica, in vederea redistribuirii personalului auxiliar, astfel incat sa ne putem asigura continuitatea activitatii. La momentul de fata, avand in vedere numar de pacienti, nu se pune problema sa nu putem functiona, dar pe viitor, daca situatia o va impune, este nevoie de personal medical. In acelasi timp, am facut o adresa catre coordonatorul de credite sa ne avizeze angajarea de personal in perioada asta. Cine se prezinta intr-un spital cu dorinta de a lucra. Cred ca tot personalul medical ar trebui sa fie in slujba cetateanului pe care il deserverste. Prin DSP, in conformitate cu prevederile legale, redistribuirea se face de la alte unitati medicale„, declara managerul Ciprian Olaru.

In privinta stocurilor de materiale de protectie si echipamente, directorul sustine ca nu sunt probleme mari la Spitalul CFR.

La momentul de fata stam destul de bine in ceea ce priveste echipamentele medicale. Nu cred ca vreun spital din romania sta bine la echipamente medicale. In momentul de fata sunt asigurate din donatii si din bugetul propriu. Nu am primit nimic de la alte institutii, Prefectura, Primarie, ISU, Ministerul Santatii, Ministerul Transporturilor„, a precizat managerul unitatii medicale.

Seful DSU Raed Arafat a atras atentia medicilor ca nu pot refuza pacienti la internare, pe motiv ca nu au fost testati pentru Covid-19, iar refuzul internarii intra sub incidenta legii penale.

Exit mobile version