Opinia Timisoarei

Delta Banatului e in pericol! Ce se intampla cu Rezervatia Naturala de la Satchinez si ce face Consiliul Judetean Timis?

TIMISOARA. La Satchinez, rezervatia naturala, care este cunoscuta drept Delta Banatului, este, in prezent, doar un camp nemarcat, iar mlastinile incep sa se restranga incet-incet, din cauza ca nimeni nu le ingrijeste.

Un prim pas pentru salvarea acestei rezervatii, unica in Europa, il face Consiliul Judetean Timis. Au fost confectionate mai multe panouri ce vor marca aria deltei.

Am vorbit cu specialisti si mi-au spus ca nimeni nu mai stie unde incep si unde se termina mlastinile. Nu se stie cat mai tine rezervatia. Aceasta se restrange, deoarece este neingrijita”, a declarat Delia Barbu, directorul Asociatiei pentru promovarea si dezvoltarea Turismului din Timis.

Potrivit acesteia,  panourile vor fi instalate pana cel tarziu in luna iulie. Delimitarea clara a locului va face ca in zona sa se evite tot felul de alte activitati de tip agricol si nu numai, pe teritoriul rezervatiei.

Mlastinile Satchinez formeaza o rezervatie naturala ornitologica care se intinde pe mai bine pe cateva sute de hectare in zona localitatii Satchinez, din Timis. A fost infiintata in anul 1942, la propunerea ornitologului Dionisie Lintia.

Este supranumita „Delta Banatului”. Aici traiesc 40% dintre speciile de pasari intalnite pe teritoriul Romaniei.

Exit mobile version