Opinia Timisoarei

Deja ii intampina pe politisti cu certificatele COVID in parbriz, la Timisoara. Prima noapte de noi restrictii, controale la sange in trafic, politistii au dat doar avertismente. Video

TIMISOARA. Strazile au fost impanzite de echipaje de politie de la Rutiera si de la sectii, in Timisoara, in prima noapte cu noi restrictii instituite in Romania pentru limitarea raspandirii noului coronavirus.

Dupa orele 22.00, agentii au verificat sute de masini, insa nu au dat si amenzi, ci doar avertismente.

Potrivit noilor restrictii intrate in vigoare se inchid la orele 21.00 magazinele, restaurantele, cafenelele si nu se tin nunti, botezuri ori alte petreceri, iar pe timp de noapte, iesirea din locuinte, dupa 22.00, este permisa doar celor vaccinati, trecuti prin boala sau celor care au o declaratie pe propria raspundere si un motiv intemeiat.

La verificarile facute in noaptea de luni spre marti, polistii doar i-au informat si avertizat pe cei cativa soferi depistati pe strazi fara documente.

In cadrul actiunii desfasurate in aceasta seara (luni, n.r.), politistii timiseni le-au adus la cunostinta persoanelor intalnite pe strada, in calitate de pieton sau conducator auto, faptul ca in intervalul orar 22.00-05.00 este permisa circulatia doar a persoanelor vaccinate, care vor face dovada certificatului verde. De asemenea, li s-a comunicat celor care nu sunt vaccinati ca in acest interval orar nu au voie sa circule in afara gospodariei sau locuintei, acestia fiind avertizati verbal„, a declarat sb insp Andreia Jerdea, purtator de cuvant IPJ Timis.

Cei mai multi soferi nici nu asteptau sa li se ceara dovada vaccinarii, ca o aratau din proprie initiativa in momentul in care se apropiau cu masina de politistul care le-a facut semn sa traga pe dreapta pentru control.

Mi se pare o initiativa buna. E reusita. Cred ca trebuia sa fie mai demult„, a spus un sofer.

Is ok, pentru ca sunt oameni care umbla si nu-si poarta de grija lor. N-au masca, mai ales prin mall-uri…„, a sustinut un altul.

Aproape toti conducatorii auto opriti de politisti la Timisoara noaptea trecuta aveau asupra lor fie certificatul verde COVID, fie declaratia pe proprie raspundere, care le dadea voie sa iasa din casa dupa ora 22.00.

Politistii spun ca asemenea actiuni vor continua, iar de marti vor incepe sa curga si amenzile, care sunt intre 500 si 2000 de lei.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version