Opinia Timisoarei

Deficit de 100 de invatatori in Timis: clasa pregatitoare a bulversat sistemul de invatamant primar din judet

TIMISOARA. N-are cine sa intre la clasa! Inspectorii scolari din Timis trebuie sa gaseasca peste 100 de invatatori pana la inceputul anului scolar, altfel raman cu clase descoperite.

Daca toata atentia s-a concentrat spre personalul didactic pentru clasele pregatitoare din judet, celelalte clase din ciclul primar au ramas descoperite.

La clasa pregatitoare lipsesc 6 dascali din cei 260, cate clase sunt in Timis.

223 dintre acestia au terminat deja cursurile de formare, iar 31 participa saptamana care urmeaza la aceste cursuri. Avem un minus de 6 invatatori la clasa pregatitoare, dar o sa-i identificam pana la inceputul anului scolar”, ne asigura Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct in Timis.

Dascalii care vor intra in clasa pregatitoare sunt invatatori cu experienta, nicidecum tineri proaspat intrati in sistem. Din acest motiv au aparut probleme la nivelul celorlalte clase din ciclul primar.

In Timis lipsesc peste 100 de invatatori pentru clasele I-IV. „Nici pana acum n-am stat bine, am fost pe muchie de cutit, dar odata cu introducerea clasei pregatitoare lucrurile s-au stau si mai rau pentru noi”, explica inspectorul scolar general adjunct.

El a spus ca inspectorii scolari de specialitate vor identifica invatatorii care sa intre la sala de clasa in 17 septembrie, chiar daca acestia nu sunt titulari, ci suplinitori, experienta primeaza pentru a asigura un act educational de calitate.

Exit mobile version