Opinia Timisoarei

Declaratiile pe propria raspundere ar putea fi mentinute si dupa 15 mai. Anuntul ministrului de Interne, Marcel Vela

Noile reguli care trebuie respectate dupa 15 mai cand inceteaza starea de urgenta vor fi facute publice in aceste zile, nefiind exclus ca si dupa aceasta data sa fie nevoie de declaratia pe proprie raspundere.

CITESTE SI: Toti bolnavii vindecati de coronavirus la Timisoara se intorc la spital. Medicul Virgil Musta anunta un program in premiera, la Victor Babes

​intrebat la Digi 24 daca declaratia pe proprie raspundere va fi mentinuta si dupa data de 15 mai, ministrul de Interne, Marcel Vela, a raspuns ca inca se discuta acest lucru in comitetul care pregateste masurile de relaxare a restrictiilor.

Inca discutam daca va mai fi nevoie de declaratia pe proprie raspundere si in ce conditii”, a declarat Marcel Vela.

Acelasi lucru l-a spus si despre posibilitatea de parasire a localitatii: „Se va putea parasi localitatea in anumite conditii, care vor fi precizate in decizia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta”.

Cat priveste amenzile dupa decizia Curţii Constituţionale, Vela a precizat ca in starea de alerta vor exista metode de sancţionare.

Decizia Curţii Constituţionale este un moment in care statul sau cei care protejeaza sanatatea populaţiei nu mai au instrumente coercitive pentru a lua masuri impotriva celor care incalca regulile şi pun in pericol sanatatea publica. Dar, repet, analizam aceasta situaţie cu multa celeritate şi cu siguranţa vom avea in perspectiva starii de alerta metode prin care cei care fac unele gesturi reprobabile, discutabile, incalcand regulile sau punand in pericol viaţa celor dragi, sa fie sancţionaţi intr-o forma sau alta, conform legii„, a declarat Marcel Vela.

Intrebat daca dupa decizia CCR au mai fost aplicate amenzi, Vela a raspuns: „Au fost date cateva avertismente, fara a fi date amenzi pentru prevederile din ordonanţele militare; evident ca au fost date amenzi suficiente pe alte teme care ţin de prevederi ale Codului penal sau ale Codului rutier„.

Sursa: hotnews.ro

Exit mobile version