Opinia Timisoarei

Declaratie bomba: Primarul Nicolae Robu a alungat un investitor de 350 de milioane de euro de la Timisoara, din cauza poluarii!

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu a dezvaluit ca a refuzat o firma care ar fi dorit sa investeasca 350 milioane de euro, deoarece fabrica ce ar fi urmat sa se construiasca la Timisoara ar fi produs si „putina poluare”, dupa cum spune edilul sef.

Am incheiat repede tratativele cu un investitor important care ar fi vrut sa construiasca in Timisoara o fabrica ce ar fi produs putina poluare, intre limitele permise in UE. Am spus in prima parte a discutiilor ca daca se polueaza catusi de putin eu nu agreez investitia respectiva si nu agreez nicio investitie de tipul acesta”, a declarat Nicolae Robu.

Intrebat despre ce investitie este vorba si daca nu cumva i-a alungat pe investitorii elvetieni care au deschis recent o fabrica pentru componente de elicoptere la Arad, Robu a spus ca nu vrea sa faca nominalizari.

CITESTE SI: Timisoara pierde un investitor elvetian! Acesta va face piese de elicopter la Arad! Falca-Robu: 1-0

Nu as vrea sa nominalizez. Nu mai tin minte cate locuri de munca ar fi fost create, destul de multe, dar nu primeaza asta, nici cifra de afaceri, nici locurile de munca, din punctul meu de vedere trebuie sa primeze sanatatea oamenilor si a orasului”, a spus Robu.

Apoi Robu a revenit, dupa ce s-a interesat pe la colegi, si a spus ca ar fi fost create 850 de locuri de munca.

Fabrica presupunea o insertie de cauciuc si cand am auzit de asta, am intrat in detalii si oamenii, la modul cinstit mi-au spus ca se porduce o poluare incadrata intre limite„, a mai spus Robu.

Intrebat, de asemenea, daca e bine pentru Timisoara sa piarda o astfel de investitie, Robu a spus ca le-a propus investitorilor sa isi deschida fabrica oriunde in judet, dar departe de Timisoara.

Cand e vorba de poluare e bine sa piarda Timisoara. Le-am aratat disponibilitatea sa isi deschida fabrica pe o alta localizare in judet. Nu era nicio problema, am fi vorbit cu primarii indiferent de culoarea lor politica. Dar nu in Timisoara”, a mai spus Robu.

Intrebat daca totusi nu ar fi fost mai nimerit sa il invite pe investitor in Parcul Tehnologic al orasului din Freidorf, primarul a spus ca si acolo ar fi fost prea aproape de Timisoara.

In acelasi context, primarul a cerut inca o data companiei Continental ”sa isi reduca degajarile in atmosfera, de substante urat mirositoare si sa faca masuratori pentru a tine procesul tehnologic la nivel corespunzator. Si acum se fac masuratori la Continental”, a spus Robu.

Exit mobile version