Opinia Timisoarei

Decizie in Dosarul Diplome de licenta fara studii, dupa perchezitiile din Timisoara si Arad! Cati bani au gasit anchetatorii in casele suspectilor?

Continua ancheta in cazul Dosarului Diplome de licenta fara studii, instrumentat de procurorii Parchetului General.

CITESTE SISuma uriasa de BANI descoperita in casa medicului Emil Urtila, vizat de perchezitiile facute la Timisoara si Arad in Dosarul ‘Diplome de licenta fara studii’! FOTO! 

6 persoane au fost retinute si alte 9 plasate sub control judiciar, dupa ce ieri au avut loc peste 100 de perchezitii in Arad si Timisoara, fiind vizati profesori, studenti, dar si angajati ai universitatilor Vasile Goldis si Aurel Vlaicu din Arad.

Peste 350.000 de euro au descoperit anchetatorii la perchezitiile facute in casele suspectilor. Cea mai mare suma de bani a fost gasita in Timisoara in casa profesorului Emil Urtila, aproape 200.000 de euro. Oamenii legii au mai gasit liste cu numele unor studenti, dar si diferite documente pe care le-au ridicat.

De asemenea anchetatorii au preluat, in urma descinderilor de ieri, mai multe sisteme informatice, hard discurile unor computere pe care le vor supune unor perchezitii informatice. 36 de persoane sunt cercetate in acest dosar.

Cei 6 retinuti in urma audieri vor fi prezentati judecatorilor cu propunere de arestare preventive.

Procurorii parchetului General au descoperit ca la nivelul celor doua universitati din Arad, mai precis la facultatile de Medicina, s-au creat adevarate retele infractionale formare din profesori, asistenti, secretare, specialisti in calculatoare care, contra unor sume de bani, ii ajutau pe studentii straini sa treaca examenele, chiar daca acestia nu stiau limba romana. Cei care si-ar fi cumparat diplomele sunt studenti tunisieni, algerieni, marocani, egipteni, dar si italieni, cei mai multi urmand cursurile Facultatii de Stomatologie.

CITESTE SI: Cea mai curajoasa vanzatoare din Timisoara! Cum a scos un hot in suturi dintr-un magazin? VIDEO! 

Anchetatorii spun ca suspectii le ofereau studentilor lucrarile de diploma gata elaborate, ii promovau la examene, le transmiteau prin sms raspunsurile in timpul examenelor la testele grila si chiar le modificau raspunsurile, daca acestia le notau gresit. Ba mai mult, le modificau si notele obtinute la examen.
Intermediarii erau studenti apropiati profesorilor, care colectau banii, opreau un comision, iar restul ajungea la cadrele didactice. Profesorii ar fi tinut evidenta celor care au dat banii, fiind vorba despre sute de platitori.

Cei implicati in acest caz, spun procurorii, ar fi stabilit si un mecanism de incasare a banilor prin intermediul unor case de schimb valutar din Arad, situate in vecinatatea scolilor.

Exit mobile version