Opinia Timisoarei

Decizie halucinanta a Ministerului Sanatatii. Romanii care vin de Paste din zone rosii pot merge acasa la familii, cu cateva conditii

Cand inca nu am atins varful pandemiei de coronavirus, Ministerul Santatii ia decizia relaxarii masurilor de carantinare.

CITESTE SI: Declaratia pe propria raspundere poate fi refolosita. Conditiile care trebuie respectate 

Romanii care revin in tara din asa-numitele zone rosii (Italia, Spania, Franta, Belgia, Marea Britanie, Statele Unite, Turcia sau Iran, unde exista transmitere comunitara extinsa a coronavirusului), care erau plasati pana acum in centre de carantina, vor putea sta, in premiera, in carantina la domiciliu, „pe baza declaratiei pe propria raspundere”, prevede un Ordin al Ministerului Sanatatii publicat astazi in Monitorul Oficial, conform Hotnews.

Conditia este ca spatiul sa permita carantinarea individuala sau in condiţii de separare completa de restul locatarilor in acelaşi domiciliu. Adica o locuinta decomandata si cu baie dedicata incaperii in care s-ar izola, chipurile, de restul familiei.

Infectatii cu COVID 19 care nu au simptome vor fi tratati acasa

Pe langa persoanele care se intorc in tara din zone rosii, in carantina la domiciliu vor putea sta si cele confirmate cu infectie cu virusul, care nu au simptome.

Autoritatile au anuntat inca de acum cateva saptamani ca, dintr-un anumit punct al epidemiei, pacientii infectati cu coronavirus, dar cu forme usoare ale bolii, vor putea fi tratati la domiciliu.

Citeste mai multe: AICI

ATENTIE UPDATE: S-a schimbat schimbarea. Romanii care vin de Paste din zone rosii, obligatoriu in carantina 

Exit mobile version