Opinia Timisoarei

Decizie de ultima ora. Primul judet din Romania in care nimeni nu mai are voie sa iasa din casa fara masca de protectie

Decizie fara precedent in Romania. Masurile de combatere a coronavirusului sunt din ce in ce mai stricte, iar de la inceputul saptamanii viitoare cei care ies din casa vor fi obligati sa poarte si masca, atat pentru protectia lor, cat si pentru a celor din jur, in Galati.

CITESTE SI: Inca o proaspata mamica a fost confirmata cu coronavirus la Maternitatea Odobescu din Timisoara si transferata la Bega, dedicata ingrijirii pacientelor cu COVID 19. Bebelusul va fi testat 

Asa a hotarat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit deciziei, se impune purtarea mijloacelor de protectie a gurii si a nasului in spatiile publice de catre totii cetatenii din judet, se arata intr-o informare transmisa de Prefectura Galati.

Decizia care intra in vigoare incepand de luni se aplica in spatii publice, precum spatiile comerciale, piete, institutii publice, santiere.

Se precizeaza ca nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protectie sa fie masti medicale. Se pot folosi esarfe, masti din panza sau orice alte tipuri de protectie care sa acopere nasul si gura. Aceste mijloace sunt menite sa ii protejeze pe cei din jur, in cazul in care o persoana ar putea fi infectata, dar fara sa prezinte simptome.

De asemenea, persoanele din conducerea spatiilor publice amintite au obligatia sa se asigure ca angajatii si vizitatorii/clientii pun in aplicare masura CJSU Galati.

Exit mobile version