Opinia Timisoarei

Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta: Carantina de noapte in weekend la Timisoara, Ghiroda si Sag. La Dumbravita, Mosnita si alte localitati e toata saptamana

TIMISOARA. Sedinta a Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis, luni dupa amiaza. Au fost actualizate anexele, dupa ce in mai multe localitati rata de infectare cu coronavirus a crescut, din nou. Timisoara intra intr-un nou scenariu, dupa ce incidenta cazurilor a ajuns la 7,15.

CITESTE SI: Am ajuns la 7,15 la mie rata de infectare cu COVID la Timisoara. 356 de cazuri noi de coronavirus in Timis, 82 sunt copii

Astfel, Dumbravita, Mosnita Noua, Dudestii Noi, Dumbrava si Padureni intra in carantina de noapte pe parcursul intregii saptamani, dupa ce rata de infectare in aceste localitati a depasit pragul de 7,5 la mia de locuitori. Acest lucru inseamna ca toate magazinele si afacerile de prestari servicii din aceste localitati se inchid la ora 18.00, iar oamenii trebuie sa nu mai iasa din case dupa ora 20.00 decat cu motiv intemeiat, daca nu sunt vaccinati.

Pentru a putea iesi din case noaptea, cei fara vaccin vor trebui sa completeze declaratia pe propria raspundere, ce poate fi descarcata AICI.

Cu alte cuvinte, la Dumbravita, Mosnita, Dudestii Noi, Padureni si Dumbrava se anuleaza toate evenimentele, sunt interzise nuntile, botezurile, activitatile sportive si competitiile, iar  resturantele, cafenelele si salile de sport, precum si bazinele de inot se inchid.

Va reamintim, vaccinatii au dreptul sa circule fara restrictii, oriunde si oricand, inclusiv noaptea.

Pe de alta parte, Timisoara, Giroc, Otelec, Parta, Ghiroda si Sag au fost trecute pe anexa 2, dupa ce au ajuns la o rata de infectare cuprinsa intre 6 si 7,5 la mia de locuitori. Astfel, de acum si in aceste localitati intra in vigoare carantina de noapte in weekend, respectiv in zilele de vineri, sambata si duminica, atunci cand se aplica aceleasi reguli de inchidere a magazinelor si restrictionarea traficului dupa ora 20.00, pentru cei nevaccinati.

Vezi toate restrictiile impuse intre 6 si 7,5 la mie AICI.

Masurile adoptate luni intra in vigoare de marti, 28 septembrie.

Va reamintim ca in privinta scenariului in care vor functiona scolile, o decizie va fi luata vineri.

Exit mobile version