Opinia Timisoarei

De rasul lumii! Romania plateste pentru deszapezire de cateva ori mai mult decat Finlanda!

Costurile pentru deszapezirea drumurilor din Romania sunt mai ridicate decat cele din Finlanda, o tara nordica, unde iarna este mult mai grea si mai lunga decat la noi!

Romania plateste pentru deszapezirea unui kilometru de drum national de trei ori mai mult decat Finlanda, o tara nordica, cu ierni mult mai grele. Explicatiile autoritatilor lasa mereu de dorit: „este o iarna foarte grea„, scrie Romania Libera.

Potrivit datelor furnizate de CNADNR, intretinerea unui kilometru de drum national a costat in iarna anului trecut 4.812 euro, in timp ce pentru iarna 2011-2012, costurile se vor ridica la 5.800 de euro per kilometru.

Datele sunt halucinante, comparand situatia cu cea din Finlanda, o tara cu ierni mult mai grele, potrivit www.realitatea.net. In tara nordica deszapezirea unui kilometru de drum a costat in iarna 2010-2011 circa 1.300 de euro, iar anul acesta 1.500 de euro. Datele au fost publicate intr-o lucrare realizata in cadrul universitatii finlandeze Saimaa, scrie sursa citata.

Explicatiile autoritatilor sunt lipsite de sens: „este o iarna grea si, prin urmare, costurile sunt extrem de mari pentru facilitarea cirulatiei pe drumurile nationale„.

Exit mobile version