Opinia Timisoarei

De rasul curcilor! Ministrul Educatiei a plagiat un manuscris cu greseli! Ioan Mang a „furat” articole din Japonia, Taiwan si Israel. Cercetatorii confirma plagiatul ministrului Educatiei

Plagiat curat! Asta spun mai multi cercetatori straini care au confirmat pentru evz.ro si contributors.ro ca articolele lor au fost plagiate de ministrul Educatiei Ioan Mang, cel care la acuzatiile lui Emil Boc spunea ca este vorba doar de un atac politic.

Astfel, o lucrare semnata de Ioan Mang e copiata in intregime dintr-un articol scris de o echipa de oameni de stiinta niponi.

O alta lucrare plagiata a fost copiata din articolul unor cercetatori din Taiwan. ”Public –Key Cryptosystem based on the diophantine equations”, semnat de Ioan Mang, este copie a articolului ”A new public key cipher system based upon the Diophantine equations”, scrisa de cercetătorii Chu Hsin Ling, Chin Cheng-Chang si R. C. T. Lee. Conform contributors.ro, care a contactat autorii, Chu Hsin Ling a confirmat plagiatul.

Si japonezii, autori ai lucrării ”Correlation Attack to the block cipher RC5 and the simplified Variants of RC6”, despre care EVZ a scris ieri, au confirmat plagiatul. Takeshi Shimoyama, unul dintre autori, a spus că este ”foarte trist” din cauza celor întamplate. El a declarat pentru pentru Hotnews: ”Am citit lucrarea si sunt convins ca este o versiune plagiată a lucrării noastre. Desi titlul este altul…”

Un alt plagiat a fost confirmat, pentru EVZ, de pofesor doctor Eli Biham, decan al Departamentului Computer Science de la Technion, Haifa, Israel. De data aceasta, este vorba despre plagierea unui manuscris care, sustine profesorul Eli Biham, a ajuns din greseala pe internet, pentru ca informatiile din lucrarea respectiva sunt eronate. Profesorul chiar subliniaza ca Ioan Mang este singurul care a copiat lucrarea si nu s-a prins de gresala.

Citeste mai multe pe evz.ro!

CITESTE SI: Acuzat de plagiat de PDL, noul ministru al Educatiei raspunde: “Vor sa creeze haos inainte de BAC”

Exit mobile version