Opinia Timisoarei

De ras sau de plans? Cum se ‘incaleca’ semafoarele cu indicatoarele rutiere la Timisoara!

TIMISOARA. Acolo unde nu-i scot inca din minti pe soferi, pentru ca n-au fost puse in functiune, unele semafoare din sistemul de Trafic Management par desprinse din filmele de comedie.

Acestea nu se impaca defel cu indicatoarele rutiere montate in vecinatatea lor. Asa ca apar situatii de… ras, daca n-ar fi de plans.

Astfel, pe Calea Sagului unele semafoare fie nu pot fi vazute de soferi pentru ca sunt acoperite de tablite cu nume de strazi sau de indicatoare cu treceri de pietoni, fie acestea din urma nu pot fi observate pentru ca in dreptul lor se afla… semafoare.

Stau marturie cateva imagini surprinse de fostul consilier local Petrica Folica ce le-a postat pe Facebook.

Timisoara, cu ajutorul tovarasului Nicolae Robu, a intrat Guinessbook. Primul oras din lume care este luminat cu semafoare„, a scris revoltat fostul consilier in dreptul fotografiilor.

Sistemul de trafic management este deocamdata in perioada de testare si ajustare a timpilor de reactie, urmand sa functioneze la intreaga capacitate abia in luna noiembrie, dupa cum a anuntat primarul Nicolae Robu.

Deocamdata au fost puse in functiune cateva semafoare, iar reactiile soferilor sunt dintre cele mai vii. Majoritatea socotesc ca cele de pe bulevardul Take Ionescu, spre exemplu, nu fac altceva decat sa incurce circulatia si sa mareasca timpul petrecut in trafic.

CITESTE SI: S-a umplut Timisoara de patrate pe asfalt! Tu stii la ce folosesc? GALERIE FOTO!

CITESTE SI: Prima zi de Semaforisoara! Coada de masini pe Take Ionescu la teste. Semafoarele
au mers intr-o singura intersectie! Ce probleme au aparut? GALERII FOTO!

CITESTE SI: Dorel si semaforul! Atentie, soferi, sa nu agatati stalpii infipti in carosabil la Timisoara! GALERIE FOTO!

Va reamintim, prin proiectul Trafic Management s-a prevazut semaforizarea a 134 de intersectii, dotarea intersectiilor cu 230 de camere video si crearea unui centru de comanda si control pentru supravegherea video si managementul traficului. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 44 de milioane de lei, adica aproape 10 milioane de euro, de la Uniunea Europeana venind 35 de milioane de lei.

Exit mobile version