Opinia Timisoarei

De la critici, la laude? Ce spune Nicolae Robu despre politistii locali, dupa ce i-a umilit?

TIMISOARA. Dupa ce i-a umilit asa cum a stiut mai bine, primarul Timisoarei se declara multumit de politistii locali. Treaba merge foarte bine la Politia Locala, sustine Nicolae Robu.

In urma cu aproape 2 ani, intaiul gospodar al orasului spunea ca agentii sunt „putini, slab pregatiti si prost dotati”. I-a pus mai apoi sa pazeasca palmierii de pe Bulevardul I.C. Bratianu, in 3 schimburi, jardinierele de pe strada Michelangelo si meciurile de fotbal ale ACS Poli.

„Politia Locala are 3 probleme. 1. Sunt prea putini politisti. 2. Cei care sunt, sunt slabi profesional. Nu toti, dar in numar foarte mare. 3. Nu dispun nici de mijloace de locomotie pentru a putea baleia mai usor orasul si a compensa numarul lor insuficient. Eu nu pot sa ii transform, nu pot sa ii inlocuiesc peste noapte, pot sa actionez zi de zi, sa le dau dispozitii”, explica Robu in 2013.

Politia Locala nu mai are director executiv din anul 2014, dupa ce fostul sef a decedat, postul fiind ocupat, interimar, de Dorel Cojan, director adjunct al Directiei. La inceputul anului trecut, primarul Nicolae Robu spunea ca se va organiza concurs pentru ocuparea functiei, insa la final de an s-a razgandit, spunand ca treaba „merge si asa”.

Iata ca am ajuns in anul 2015 si primarul Timisoarei a inceput sa… laude Politia Locala.

„Nu vom organiza concurs pentru postul de director al Politiei Locale. Eu am un principiu, daca ceva merge bine… merge foarte bine, chiar bine. Nu merge perfect, evident!”, a explicat, acum, Nicolae Robu. Primarul sustine ca Dorel Cojan mai poate ramane o perioada director interimar la Politia Locala.

Cu toate ca personalul nu este suficient in cadrul Directiei Politiei Locale, edilul sustine ca agentii se vor descurca si cu patrularea cu salupa pe Bega, odata cu infiintarea Compartimentului de patrulare navala.

„Din cand in cand o sa mearga cate unul sa vada ce se intampla, daca vom ajunge sa folosim Bega la alt nivel decat acum, se impune sa existe si descinderi ale Politiei, ca sa vada care este situatie”, a declarat Robu.

Exit mobile version