Opinia Timisoarei

‘De JUSTITIA cu majuscule lor le e frica’. Mihai Sora, in mijlocul oamenilor, la Timisoara. Lant uman in Piata Victoriei. Foto

TIMISOARA. Zeci de persoane s-au adunat in Piata Victoriei la Timisoara pentru a protesta din nou fata de politica pe care o duce coalitia de guvernare, insa de aceasta data intr-un mod inedit.

CITESTE SI: Accident pe un bulevard circulat din Timisoara. Un BMW si un taxi s-au izbit puternic 

Protestul a inceput in jurul orei 18. Oamenii s-au adunat in fata Operei, unde si-au dat mainile si au format un lant uman inconjurand de mai multe ori platoul din fata Palatului Culturii.

Timisorenii au strigat lozinci impotriva PSD si a presedintelui Liviu Dragnea. Sloganul „cuib de hoti si de mafioti” a fost printre cele mai folosite.

Alaturi de timisoreni, in jurul orei 20.00, si-a facut aparitia in Piata Operei si filozoful Mihai Sora, cel care a promis cu o zi inainte ca va veni la protest. Oamenii s-au adunat in jurul sau pentru a-i strange mana si a-i multumi pentru ca este alaturi de ei si lupta, la 102 ani de viata, pentru o altfel de Romanie.  Scriitorul a vorbit despre justitie, dar si despre Laura Codruta Kovesi si interdictiile ce i-au fost impuse acesteia.

O justitie care nu e independenta nu e justitie. E la mana celor pe care trebuie sa ii judece. Sau justitia trebuie sa fie deasupra celor pe care ii judeca, intangibila, sa se poata pastra ca justitie, altfel, e o fantoma. Laura Kovesi reprezinta Justitia, JUSTITIA cu majuscule. Si de JUSTITIA cu majuscule lor le e frica. Ar vrea o justitie mititica de tot care sa le fie la indemana si sa stea in pozitia de drepti la ordinele lor„, a declarat Mihai Sora.

Apelul la protestul de sambata a fost lansat pe Facebook de Initiativa Timisoara care spera sa adune cat mai multi oameni sub sloganul ‘Jos clanul Dragnea! Incepem reconstructia Romaniei’.

Noi suntem cei care construim Romania! Din banii nostri obtinuti cu truda, din banii trimisi in tara de milioane de romani alungati, clanul Dragnea fura sistematic de ani de zile. Orice constructie temeinica incepe cu alungarea acestor talhari fara scrupule.
Sambata 30 martie, ne vom prinde mana cu mana, intr-un lant uman care se va desfasura in jurul centrului vechi al Timisoarei. In spiritul Timisoarei vom construi simbolic legatura intre vechea traditie de dezvoltare a acestui oras si viitorul pe care ni-l dorim. Va invitam sa fiti alaturi de noi la constituirea acestui lant uman, care speram noi, in curand, se va innoda cu altele, inconjurand Romania„, au transmis organizatorii.

Scriitorul Mihai Sora a fost premiat vineri de Societatea Timisoara.

 

Exit mobile version