Opinia Timisoarei

De curatenie in Timisoara se va ocupa in continuare firma Brantner. Primaria a incheiat contractul de peste 9 milioane de euro pentru cel mult un an si jumatate

TIMISOARA. Chiar daca administratia Fritz nu a fost in stare sa lanseze nici acum licitatia pentru serviciul de salubrizare, in conditiile in care vechiul contract cu firma Brantner Servicii Ecologice expira zilele acestea, Timisoara nu ramane nematurata si cu cosurile pline, dupa ce Consiliul Local a acceptat saptamana trecuta sa voteze propunerea primariei de a incheia rapid o alta conventie pe un an si jumatate, adica un fel de achizitie directa prin negociere, fara licitatie.

CITESTE SI: Dupa ce toata vara timisorenii au fost lasati prada roiurilor de tantari, administratia Fritz anunta ca face toamna o prima actiune de dezinsectie din avion la Timisoara

Municipalitatea a incredintat noul contract de curatenie tot firmei Brantner la suma de 39.315.999 lei fara TVA, adica peste 9 milioane si jumatate de euro cu TVA, pentru ca in acest rastimp, de cel mult 18 luni, sa reuseasca sa lanseze si sa duca la bun sfarsit o licitatie prin care sa gaseasca o companie care sa mature si sa spele strazile, respectiv sa goleasca cosurile de gunoi si sa asigure deszapezirea in urmatorii 8 ani la Timisoara.

Culmea este ca Primaria Timisoara a cumparat inca din noiembrie anul trecut si servicii de consultanta de la o firma din Cluj care sa o invete… cum sa incheie un contract potrivit de curatenie stradala si deszapezire pentru urmatorii ani. Aceasta avea la dispozitie o luna si jumatate sa intocmeasca doua documente: studiul de oportunitate si mai apoi caietul de sarcini pentru viitoarea licitatie pentru curatenie si deszapezire.

Iata ca a trecut un an si, cu toata consultanta, Primaria Timisoara n-a fost in stare sa lanseze o licitatie in Sistemul Electronic de Achizitii Publice ca sa asigure serviciile de curatenie in oras pe termen lung.
Intarzierea a fost pusa de reprezentantii administratiei Fritz pe seama unor modificari legislative de care au trebuit sa tina cont, insa acestea s-au intamplat in urma cu mai bine de 10 luni.

 

Exit mobile version