Opinia Timisoarei

De ce nu se inghesuie sarbii sau ungurii sa munceasca la fabricile din Timis, aflate langa frontiera? O sa ramai surprins!

TIMISOARA. Desi e nevoie mare de forta de munca in judetul Timis, unde aproape ca nu se mai gasesc angajati in unele locuri, vecinii din Ungaria, dar mai ales din Serbia, acolo unde rata somajului este mai ridicata, nu sunt deloc atrasi de job-urile din tara noastra.

AJOFM Timis si fabricile mari din zona de vest a tarii au incercat sa aduca in judetul nostru lucratori de peste granita, insa vecinii nu s-au aratat foarte interesati de oferta. Aceasta in conditiile in care li se asigura si transportul.

Am incercat sa aducem, de exemplu, sarbi sa lucreze in fabrici, dar au spus ca fara un salariu de 300 de euro pe luna nu vor veni. Or, dumneavoastra stiti care sunt salariile in industria de automotive, de exemplu. Nu putem sa le oferim lor astfel de salarii”, a declarat Marcel Miclau, directorul AJOFM Timis.

In special in zona orasului Sannicolau Mare, acolo unde somajul este zero, s-a incercat aducerea de forta de munca, la fabrici, din Serbia ori din Ungaria, insa la scurt timp dupa acest ”experiment”, angajatorii au renuntat la idee. Nu puteau oferi lefurile la care tinteau vecinii.

Exit mobile version