Opinia Timisoarei

De ce nu au fost refacute inca trotuarele, dupa lucrarile de pe strazile din centru, la Timisoara? Nicolae Robu: Nu le asfaltam, le schimbam radical infatisarea

TIMISOARA. Zona centrala din oras ramane in santier, pentru inca o perioada buna de timp. Odata ce vor fi finalizate lucrarile la carosabil, in vecinatatea Catedralei, va incepe munca la reabilitarea trotuarelor.

CITESTE SI: Tricolor urias in intersectie la Timisoara. Drapelul, asezat pe un catarg de 21 de metri. Se reamenajeaza spatiile verzi din zona centrala. Foto 

Mai exact, toate trotuarele care au fost afectate de lucrarile din zona centrala in ultimele luni urmeaza sa fie refacute, insa nu prin asfaltare, ci cu un pavaj din piatra naturala.

„Toate trotuarele din inelul 1 de trafic intra intr-o campanie de refacere, refacere cu pavaj, cu piatra foarte frumoasa, nu prin asfaltare. Lucrarea asta este una complexa, care cere foarte multa manopera. Nu e o simpla asfaltare facuta in urma unor interventii. De aceea inca nu s-a lucrat la trotuare in zonele in care acestea au fost afectate de lucrarile la carosabil. Va incepe cat de curand campania de reamenajare a trotuarelor din interiorul inelului 1. Nu va fi usor, dar va fi foarte frumos ce vom face”, a spus primarul Nicolae Robu.

Potrivit reprezentantilor primariei, lucrarile la trotuare urmeaza sa se realizeze intr-un timp cat mai scurt. Urmeaza ca mai multe echipe de muncitori sa fie impartite in intreaga zona centrala, pentru a finaliza lucrarile cat mai repede.

VIDEO: George Stefanita

In cadrul lucrarilor din zona centrala a Timisoarei, spune primarul, au fost creati 2.000 de metri patrati de spatii verzi si au fost montat un sistem modern de irigare.

Exit mobile version