Opinia Timisoarei

De cati bani crede ca munceste Nicolae Robu in functia de primar al Timisoarei. Ce salariu isi doreste?

TIMISOARA. Marirea salariilor pentru lucratorii din administratia publica locala a adus o cheltuiala in plus pentru primarii. Edilul sef al Timisoarei Nicolae Robu are o nemultumire legata de propriul salariu.

CITESTE SI: Seful RATT, Ioan Goia, il SFIDEAZA in continuare pe primarul Timisoarei! Nicolae Robu, despre membrii consiliului de administratie al Regiei: Niste paraziti! 

Edilul Timisoarei a salutat inca o data cresterea salariilor functionarilor, insa este nemultumit ca el si colegii sai primari nu au primit majorari salariale. Primarul considera ca edilii ar trebui rasplatiti si in functie de performante.

Sunt nemultumit ca, dintr-o logica idioata, nu beneficiaza si primarii, ci beneficiaza doar functionarii publici, doar persoanele angajate in aparatele institutiilor punblice locale. Deci, raspunzi de toate proiectele europene, dar nu ai voie sa primesti bonus pentru gestiunea cu succes a acestor proiecte. Eu am venit cu aceasta idee sa existe o retributie fixa, poate fi cea de acum, dar la care sa ti se adauge bonusuri in functie de performante…. Pot sa devin inca o data impopular prin faptul ca vreau salariu mai mare. Consider ca la nivelul unui primar al unui oras, atat de complex cum e Timisoara, un primar ar trebui sa castige circa 5.000 de euro pe luna, 4-5.000 de euro pe luna. Cam acesta ar fi nivelul normal de castig la munca depusa, desigur in coroborare cu performantele. Eu discut din perspectiva mea, cu performantele pe care le-am obtinut si cred ca trebuie un alt nivel de rasplata pentru ele, nu zero rasplata cum e acum„, a declarat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SI: AMENZI la Timisoara, dupa ce un barbat a fost ranit de o bucata de tencuiala cazuta de pe o cladire din zona centrala

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, spunea la inceputul lunii ianuarie ca Primaria va trebui sa faca un efort financiar de 9 milioane de lei lunar pentru a achita salariile. Edilul cere ajutor de la guvern si in aceasta privinta.

In momentul in care tu ca guvern vii si creezi o cheltuiala la nivelul administratiei publice locale, ar fi fairplay sa oferi si fonduri. Ce trebuie facut este sa se mareasca cota din impozitul pe venitul global care ramane la bugetele locale de la 41,75 % la 45%. In loc sa se duca toti banii la bugetul centralizat, o sa se duca ceva mai putin, cam cati s-a majorat. Sper sa se ralieze toti primarii din Romania. Ce cer eu este ca acea cota din impozitul pe venitul global ce ramane la bugetul local sa creasca„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Potrivit declaratiei sale de avere, publicata pe site-ul Primariei Timisoara, salariul lunar al edilului-sef este de 5.700 lei, adica aproximativ 1.255 de euro.

Exit mobile version