Opinia Timisoarei

De cand ar putea fi amendati soferii care depasesc viteza sau trec pe rosu in Timisoara si sunt filmati. Primaria si Politia semneaza un protocol

TIMISOARA. Sistemul de supraveghere video din Timisoara, cel care face parte din proiectul de Trafic Management, ar putea fi folosit, la capacitate maxima, in cel mult o saptamana sau doua.

CITESTE SI: Gasim migranti, ce facem cu ei? Intrebarea politistilor locali la Timisoara 

Acesta functioneaza, insa, deocamdata, politistii rutieri nu pot da amenzi soferilor indisciplinati, filmati cum trec pe rosu. Totul din cauza legislatiei.

Cu toate acestea, Primaria Timisoara si Inspectoratul Judetean de Politie Timis vor semna, cel mai probabil, saptamana viitoare, un protocol de colaborare. Anuntul a fost facut de primarul Nicolae Robu.

Sunt convins ca saptamana viitoare vom semna protocolul si ii rog pe conducatorii auto sa respecte regulile. In primul rand, sa nu treaca pe rosu pentru ca pun in pericol viata si bunurile unor semeni„, a fost anuntul facut de edil.

Intrebat daca in urma semnarii acestui protocol se vor putea aplica amenzi, Nicolae Robu a raspuns afirmativ.

Vor putea da amenzi. Am vazut ca s-a invocat Codul Rutier, pentru neaplicarea amenzilor in baza imaginilor de pe camerele video. A fost candva legea asa, acum se permite. Vrem sa descurajam incalcarea legii„, a declarat Nicolae Robu.

Aparatele din sistemul de radare au fost omologate si certificate recent de o echipa de specialisti de la Bucuresti.

Exit mobile version