Opinia Timisoarei

De 8 ani incercam sa infiintam o substatie de Ambulanta in nordul Timisoarei! De ce nu s-a reusit, explica intr-un interviu VIDEO directorul Serviciului de Ambulanta Timis Iancu Leonida

TIMISOARA. De peste 20 de ani indeplineste o misiune importanta pentru sanatatea judetului Timis. Conduce unul dintre serviciile vitale pentru populatie, Serviciul de Ambulanta Timis. Este vorba de medicul Iancu Leonida, cel care se ingrijeste ca salvatorii pe care ii are in subordine sa ajunga cat mai grabnic la oamenii aflati in suferinta.

Strans legat de sistemul de sanatate bolnav din Romania, salvarile din Timis se zbat si ele intr-o multime de neajunsuri. Despre ele vorbeste Iancu Leonida intr-un interviu video acordat opiniatimisoarei.ro.

Parcul nostru auto dispune acum de 72 de autosanitare. Cele de urgenta efectiv sunt 46 pe tot judetul.  Acum impartiti-le pe 14 substatii si la patru ture… Veti vedea ca nu e foarte mult. Ambulantele pe care le avem acum au intre 7 si 8 ani, in conditiile in care o autosanitara nu ar trebui sa depaseasca 5 – 6 ani. Asta mai ales in conditiile in care sunt supra exploatate, avem 3-4 soferi pe o masina… Deci, practic, merg non-stop!„, explica pentru opiniatimisoarei.ro directorul Serviciului de Ambulanta Timis.

Cat despre intrarea unor autoutilitare noi in parcul Serviciului de Ambulanta Timis asteptarea ar putea lua sfarsit anul viitor, insa numarul lor nu va fi pe potriva necesitatilor.

200 – 300 de masini la nivel national, care pot fi achizionate abia la anul, reprezinta o cifra cam mica. Noi speram sa fie un ritm de 300-400 de ambulante pe an timp de 4 ani ca sa putem schimba tot parcul. Deci, anul viitor ar trebui la nivel national cel putin 600. Acum sunt bune si acestea 300… Probabil ca la noi in Timis vor ajunge vreo 10 din ele„, spune Iancu Leonida.

De ani de zile directorul SAJ Timis vorbeste despre necesitatea infiintarii unei noi substatii de Ambulanta la Timisoara, care ar duce la castigarea de timpi pretiosi in favoarea celor aflati in primejdie.

Noi avem 15 minute in care trebuie sa ajungem la pacient in oras si 30 de minute in provincie. Stim ca 15 minute pentru urgentele foarte grave e mult, dar noi de cele mai multe ori ajungem in sub 10 minute in oras. De 8 ani incercam sa infiintam o substatie de ambulanta in nordul orasului, dar nimeni nu ne-a ajutat, decat cu promisiuni. Daca am avea-o, timpul de interventie in oras s-ar reduce simtitor„, a precizat Iancu Leonida.

Directorul SAJ recunoaste ca exista o ‘rivalitate’ intre cele doua servicii de urgenta, SMURD si Ambulanta.

E greu sa nu existe o competitie intre noi si SMURD. Suntem doua unitati care facem acelasi lucru in proportie de 80-90%. Rautati exista si de-o parte si de alta„, spune directorul Serviciului de Ambulanta.

Despre toate acestea, dar si despre multe alte subiecte interesante aflati din interviul VIDEO de mai jos, pe care directorul Serviciului de Ambulanta Timis Iancu Leonida l-a acordat jurnalistului opiniatimisoarei.ro Ciprian Voin!

Exit mobile version