Opinia Timisoarei

‘Dati bani pentru Timisoara Capitala Culturala, pentru Centura, ca pierdem timp!’ Cristi Brancovan fata in fata cu premierul Ludovic Orban. Video

TIMISOARA. Aflat la Timisoara, premierul Romaniei Ludovic Orban a fost abordat de activistul civic Cristi Brancovan pe cand se afla pe strada la intrarea in sediul PNL Timis, unde urma sa sustina o conferinta de presa.

Cristi Brancovan i-a cerut prim-ministrului ca la revizuirea proiectului de Buget National pe 2020 sa aloce bani pentru Timisoara Capitala Culturala a Europei, cel mai important proiect cultural al Romaniei, pentru care guvernul Orban, prin Ministerul Culturii, a prevazut doar 1,4 milioane lei, o suma infima fata de finantarea uriasa de care este nevoie si la care executivul s-a angajat. Un amendament a fost facut in acest sens joi pentru ca la suma modesta sa fie adaugati 2 milioane de lei (Alina Gorghiu parlamentar PNL) si unul de 5 milioane (Alfred Simonis parlamentar PSD).

Activistul civic i-a mai spus premierului sa urgenteze proiectul Centurii de Sud, intrucat la un an de la iscalirea contractului pentru executie nu s-a facut nici macar o sapatura.

Ludovic Orban nu s-a aratat prea incantat sa continue dialogul cu Cristi Brancovan si s-a retras cat de repede a putut din discutie.

Brancovan a atras atentia ca e de neconceput ca proiectul TM2021 sa fie subfinantat, cerandu-i sa aloce banii necesari. Iar premierul Orban i-a raspuns: „Puteti sa va documentati sa urmariti cat am fost ministru cam ce resurse am alocat pentru proiectele Timisului„.

Cristi Brancovan a insistat ca se pierde timp pretios in lipsa banilor.

E necesar sa alocati si acum, pentru ca altfel un an de zile se pierde, daca nu se aloca acum bugetul cu realizarea centurii, banii necesari. Am inteles, ati prevazut bani pentru exproprieri, dar astia sunt un nimic. Se poarte deja lucra. Toate fazele sunt epuizate, se poate incepe deja executia. Inteleg ca sunt exproprieri, domnul primar a explicat foarte bine, sunt 5 sau 8 locuri unde se realizeaza exproprieri„, i-a spus Cristi Brancovan premierului.

Facem si exproprierile si lucrarile„, l-a asigurat Ludovic Orban pe timisorean.

In discutie intervine primarul Nicolae Robu.

Guvernul PSD a stat jumatate de an…„, a spus Robu.

Brancovan insa insista: „A trecut guvernul PSD. Avem nevoie de sala polivalenta, nu avem absolut nimic despre sala polivalenta„. In acel moment, Ludovic Orban se indeparteaza grabit fiind de conferinta care il astepta.

VIDEO: George Stefanita

UPDATE: In timpul conferintei de presa ce a urmat acestui dialog, premierul Ludovic Orban a spus ca cel mai probabil va fi adoptat amendamentul liberalei Alina Gorghiu si anume sa se mai aloce 2 milioane proiectului Timisoara Capitala Culturala Europeana. Apoi, pe masura ce vor aparea cheltuieli, vor fi alocate sume si din alte resurse bugetare, a dat asigurari Ludovic Orban.

CITESTE SI: Au sunat sirenele, din nou, in Piata Operei din Timisoara, pe 20 Decembrie. Revolutionarii au strigat iarasi ‘Jos comunistii!’ 

CITESTE SI: Orban, la aniversarea Revolutiei de la Timisoara: Pentru mine, Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara este lege 

CITESTE SI: Premierul Ludovic Orban: PNL este partidul care isi doreste alegerile anticipate, dar nu ne jucam cu soarta Romaniei 

La iesire, Cristi Brancovan l-a asteptat pe Ludovic Orban pentru a continua discutia. I-a reprosat ca in Bucuresti se investesc milioane de euro in stadioane, in vreme ce pentru Timisoara nu s-au gasit in ultimii 30 de ani bani pentru un spital regional.

Exit mobile version