Opinia Timisoarei

Daniel Petru Cioca, profesor de la Universitatea de Medicina din Timisoara, retinut pentru ca ar fi luat spaga de la studenti pentru examene

UPDATE:  Dupa cateva ore bune de audieri, profesorul universitar Daniel Cioca de la Medicina timisoreana a fost retinut pentru 24 de ore pe baza de ordonanta si a fost dus in arestul IPJ Timis. Maine, procurorii il vor prezenta judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru luare de mita.

In urma perchezitiei facute acasa la profesorul acuzat de coruptie, politistii au gasit 4000 de euro si o suma in lei, bani care sunt suspectati ca provenind din spagile pe care i le-ar fi dat studentii ca sa-i treaca examenele.

In plus, in fata anchetatorilor, mai multi studenti au recunoscut ca i-au dat  profesorului diferite sume de bani ca sa fie siguri ca promoveaza.

Rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Timisoara, Marius Raica, a declarat ca daca va fi gasit vinovat, profesorul Daniel Cioca va fi dat afara din universitate.

Cercetarile continua. Ramaneti pe www.opiniatimisoarei.ro! Vom reveni cu detalii despre acest scandal care zguduie invatamantul superior din Timisoara.

__________________________________

UPDATE: In acelasi dosar mai este cercetat si un medic de familie din Timisoara. Acesta a fost adus si el la audieri la Parchet. Anchetatorii spun ca medicului de familie i-a fost interceptat cel putin un mesaj pe care i-l trimisese lui Daniel Cioca: „Doua studente au lasat la mine ceva pentru tine...”.
Oamenii legii il suspecteaza pe medicul de familie ca ar putea fi unul dintre intermediarii banilor pentru spaga.

Video-ul nu poate fi incarcat.

_____________

TIMISOARA.  Un profesor de la Universitatea de Medicina din Timisoara a fost  retinut pentru ca ar fi luat spaga de la studenti pentru examene. Profesorul a fost ridicat in aceasta dimineata chiar in timp ce dadea examen cu studentii.

Acesta se numeste Daniel Cioca si este conferentiar doctor la Universitatea de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara la Catedra de Biologie Celulara si Moleculara.

A fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis si dus la audieri.

Daniel Cioca este acuzat ca ar fi cerut bani de la studenti in mai multe randuri pentru a-i promova la examene.

Profesorul era monitorizat de mai multa vreme de procurori si politisti si a fost supravegheat cu ajutorul tehnicii Serviciului Roman de Informatii. Astazi, anchetatorii au descins la universitate, l-au scos din examen, si i-au perchezitionat atat biroul, cat si autoturismul personal.

Surse din randul anchetatorilor spun ca exista deja 8 luari de mita ce pot fi dovedite cu probe adunate la dosarul profesorului Daniel Petru Cioca. Acesta insa se declara nevinovat si sustine ca se pune la dispozitia justitiei pentru a se dovedi acest lucru. „Se pare ca este o reclamatie la adresa mea care trebuie verificata. Nu stiu care sunt acuzatiile, nu mi s-au adus la cunostinta. Cu singuranta e o reclamatie falsa. Ma voi pune la dispozitia justitiei pentru a se dovedi ca sunt nevinovat. N-am luat niciodata spaga de la studenti.”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Daniel Petru Cioca.

La Medicina din Timisoara, studentii povestesc ca era o obisnuinta sa dea spaga la profesorul Daniel Petru Cioca pentru a promova examenele.

400 – 500 de euro plateam pentru un examen. De regula dadeam banii prin intermediari. Foarte rar lua bani direct de la studenti, atunci spaga era mai mica, 250 de euro„, a declarat pentru www.opiniatimisoarei.ro un student de la Medicina din Timisoara.

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version