Opinia Timisoarei

Daniel Morar, interimar la Parchetul General. Codruta Kovesi: Nu exclud candidatura la DNA

Codruta Kovesi a anuntat, luni la predarea mandatului, ca il deleaga pe seful DNA, Daniel Morar, la conducerea Parchetului General, in functia de prim-adjunct al procurorului general, pentru o perioada de sase luni.

In acelasi timp, Kovesi a anuntat ca nu exclude o candidatura la DNA.

Kovesi a declarat ca a luat aceasta decizie, intrucat Daniel Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei institutii, colaboreaza cu institutiile europene, participand la evaluaril in cadrul MCV, are experineta necesara pentru a asigura masurile de continuitate si stabilitate in ceea ce priveste activitatea Ministerului Public.

Codruta Kovesi a precizat ca incepand de luni a incetat delegarea lui Marius Iacob in functia de prim-adjunct al procurorului general, iar in locul acestuia a fost propus Daniel Morar, care a acceptat delegarea pe aceasta functie.

Conducerea DNA va fi preluata de unul dintre adjunctii procurorului sef Daniel Morar.

Tot de luni a incetat delegarea pe functii a consilierilor personali ai procurorului general al Romaniei, Dana Titian si Marius Bulancea, precum si a sefului Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul inaltei Curti de Casatie si Justitie, Valentin Selaru, la solicitarea lor.

Exit mobile version