Opinia Timisoarei

Dan Diaconu: Suntem luati de prosti? Manipularea administratiei Fritz cu ‘BMW-ul de lux’ de la Horticultura sau cum mascam din vorbe cumpararea unei masini de peste 35.000 de euro

TIMISOARA. Suntem luati de prosti?, se intreaba consilierul local si fost viceprimar Dan Diaconu. Acesta demasca o manipulare a administratiei Fritz care, intr-un exercitiu de imagine, a ‘informat’ timisorenii prin cateva publicatii online, zilele trecute, despre o mare ‘realizare’, si anume ca a fost vanduta ‘masina de lux’ de la Horticultura cu 7.000 de euro, bani cu care se vor cumpara… utilaje pentru intretinerea spatiilor verzi. Dan Diaconu arata ca, de fapt, societatea primariei cumpara acum un autoturism nou nout de peste 35.000 de euro.

CITESTE SI: Lovitura pentru Dominic Fritz. Judecatorii de la Curtea de Apel Timisoara: Rebecca Bedelean fost angajata in urma unui concurs ‘aranjat’ pentru gradinar sef

Cateva luni am privit telenovela vanzarii „BMW-ului de lux X5 full option”, simbol al risipirii banului public si al ordinii si managementului eficient pe care noua administratie le ofera la societatile primariei. Va marturisesc ca, nici macar eu, obisnuit cu manipularile produse de actuala administratie nu am banuit ce se ascunde de fapt sub aceasta „bomba de presa”.

Sa luam faptele, e cel mai corect asa:

– Horticultura detinea un autoturism BMW FABRICAT IN 2008!, deci cu o vechime de 15 ani, in stare foarte buna, dupa cum spune anuntul de vanzare. Un autoturism achizitionat cu mult inainte de mandatele administratie din care am facut parte, pentru care a fost construita o intreaga telenovela de anii ’50, cu infierari proletare si chiaburi.

– Anuntul victoriei a fost facut zilele trecute. BMW-ul chiaburesc a fost vandut. S-a obtinut pe el uriasa suma de 7.000 de euro. Suma obtinuta se va folosi pentru „utilaje necesare intretinerii spatiilor verzi din orasul nostru”.

– Toate bune si frumoase pentru cineva care nu are nici interesul, nici posibilitate, nici curiozitatea de a verifica site-ul Horticultura (ca pe sistemul de achizitii publice national S.C. Horticultura S.A. nu exista, desi are obligatia legala de a derula licitatiile prin sistem).

– Ce ne spune site-ul Horticultura? Societatea se afla in proces de achizitie a unui nou automobil! Utilajele pentru intretinerea spatiilor verzi sunt de fapt o masina – plugin hibrid – full dotata, noua pentru conducerea societatii. Oricine are minima curiozitate va vedea ca oricare din modelele solicitate depaseste ca pret 35.000 de euro.

– In rezumat, i-am prostit pe timisoreni cu o telenovela despre un autoturism cu o vechime de 15 ani pentru a achizitiona un autoturism nou cu o valoare de cel putin 5 ori mai mare.

– Acest lucru se intampla in aceeasi zi in care Curtea de Apel Timisoara a decis ca la Horticultura, Consiliul de Administratie a fost demis ilegal si se vor plati despagubiri de sute de mii de lei (de catre cine, vom vedea).
Fiecare postare, fiecare articol platit, fiecare comunicat de presa al actualei administratii contine cel putin o poveste asemanatoare. E de ajuns sa privesti dincolo de cuvintele mestesugite pentru a vedea care e de fapt adevarul„, a notat consilierul local Dan Diaconu pe pagina sa de Facebook.

Exit mobile version