Opinia Timisoarei

Dan Diaconescu la Timisoara, la inmormantarea revolutionarului Marius Tudose. Sicriul cu trupul acestuia a fost dus in Piata Victoriei. FOTO!

TIMISOARA. Peste o suta de revolutionari s-au adunat in Piata Victoriei din Timisoara sa-i aduca un omagiu lui Marius Tudose. Dan Diaconescu, presedintele PPDD, a fost prezent si el in mijlocul timisorenilor si a mers si la inmormantarea revolutionarului.

O masina a transportat sicriul in care se afla trupul lui Marius Tudose in centrul Timisoarei, unde l-au asteptat mai multi revolutionari, care au tinut sa-si ia ramas bun de la cel care a fost Tudose. „Cinste lui, cinste lui, cinste lui eroului”, au strigat cu totii in cor. Cu tricolorul in piept si cu panglici negre la maini, revolutionarii au cinstit memoria lui Marius Tudose chiar in locul in care au iesit sa-si strige nemultumirile timp de mai multe saptamani la rand.

Dan Diaconescu, presedintele Partidului Poporului Dan Diaconescu, a fost prezent si el la Timisoara. A purtat discutii cu mai multi timisoreni nemultumiti de actualul sistem si de presedintele Traian Basescu si le-a promis vrute si nevrute daca va castiga alegerile. „Sa mearga oamenii la vot”, a spus Diaconescu.

„A fost un mare coleg si un mare prieten si luptator. Suntem tristi. Dupa toate necazurile pe care le avem, mai avem si necazul asta. Totdeauna cei mai buni se duc. Am primit si aprobare pentru un sfert de ora sa ii aducem sicriul aici, pentru ca aici a avut el problemele cele mai importante si din cauza carora s-a si stins, pentru mitingul acesta din fata Operei, care priveste problemele tuturor oamenilor”, a spus revolutionarul Costel Bursuc.

Dan Diaconescu a povestit cum l-a cunoscut pe Tudose si in ce imprejurari au ajuns sa se inteleaga atat de bine, revolutionarul inscriindu-se in PPDD in urma cu doar cateva saptamani.

„Era pentru noi un simbol, nu era numai un membru, fiindca el s-a alaturat partidului nostru imediat dupa demonstratiile din Piata Universitatii din 2012 din Bucuresti. Ne-a povestit exact ce s-a intamplat aici, in decembrie 1989, in Timisoara, si felul in care ei n-au izbutit sa castige pana la capat in demersul lor. Ei spuneau permanent ca li s-a confiscat revolutia de catre actuala clasa politica, si aveau dreptate. El s-a alaturat demersului nostru, spunand ca aceasta este singura sansa, prin noi, cu el, cu ceilalti colegi ai sai din Timisoara, sa inlaturam actuala clasa politica, cea care le-a confiscat revolutia din decembrie 1989. Am tinut neaparat sa vin aici, fiindca toate lucrurile acestea s-au derulat cu repeziciune. Noi l-am cunoscut pe el acum cateva saptamani, apoi el a intrat in randurile noastre, a venit la noi la congres, a venit la tribuna noastra, a entuziasmat toata sala, apoi a venit la noi in studio. Cand pleca din Piata Universitatii din Bucuresti venea seara la noi, la 1, la 2, la 3 noaptea. Dupa emisiune, la 4 dimineata, mai vorbeam 2-3 ore. S-a simtit foarte rau chiar cand revenea la OTV, adica alaltaieri noaptea. A plecat de la OTV spre Piata Alba Iulia din Bucuresti, unde a si decedat. Ne simtim foarte legati de el, chiar si acum, si vrem sa castigam in iunie si apoi in noiembrie si in numele lui si pentru el, fiindca mi se pare ca aveam nevoie si de un inger si acuma iata, il avem pe Marius Tudose”, a declarat Dan Diaconescu la Timisoara.

Timisorenii care au trecut prin centrul orasului au profitat de vizita lui Dan Diaconescu si s-au inghesuit sa faca fotografii cu el. Mai mult, unii dintre comerciantii care vindeau martisoare in Piata Victoriei i-au daruit acestuia simbolurile primaverii, printre care si o potcoava rosie, care sa-i poarte noroc la alegeri.

Revolutionarii au avut autorizatie timp de 15 minute de la Primaria Timisoara pentru a duce cosciugul cu trupul neinsufletit al lui Marius Tudose in centrul Timisoarei si pentru a tine un moment de reculegere.

Marius Tudose a fost condus vineri pe ultimul drum, la cimitirul Eroilor din Calea Lipovei. Mai mult de 300 de oameni au participat la inmormantare.

„Am venit practic cu el azi-dimineata de la Bucuresti. Ne pare rau ca trebuie sa facem organizari de genul asta in loc sa ne vedem de lupta noastra pentru democratie. Spiritul lui traieste sigur printre noi. E un luptator pentru acest popor. Asta i-a fost soarta, aici s-a terminat viata lui fizica, spiritul lui sunt sigur ca va trai tot timpul. Marius Tudose a fost un erou al Romaniei post-decembriste, cu siguranta unul dintre primii eroi”, a povestit Liviu Bacana, un alt prieten de-al lui Marius Tudose.

Marius Tudose a decedat, la Bucuresti, in urma cu doua zile, in urma unui infarct.

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version