Opinia Timisoarei

‘Daca nu vii la vot, doi barbati vor putea adopta copilul tau’, propaganda pentru referendum de pe un panou care revolta Timisoara. Politia Locala incearca sa afle daca e legal 

TIMISOARA. Controverse la Timisoara pe marginea unui panou publicitar asezat pe un bloc in plin centrul Timisoarei, in Piata Victoriei. Cei care l-au asezat acolo ii indeamna pe timisoreni sa mearga sa voteze la referendum, pe afis fiind scris: ‘Vino la referendum! Voteaza DA pentru casatoria dintre un barbat si o femeie. Apara familia si copiii Romaniei! Daca nu vii la vot, doi barbati vor putea adopta copilul tau!‘.

O fotografie care infatiseaza bannerul circula de cateva zile in mediul online si isca vii reactii, oamenii aratandu-se revoltati de aparitia lui la doi pasi de Catedrala Mitropolitana.

De altfel, primarul Nicolae Robu a intervenit in acest caz si a cerut Politiei Locale sa verifice daca acest panou este sau nu legal.

Apel la toleranță și respect reciproc! Nu pot fi de acord cu atitudinile jignitoare, calomnioase, implicit și cu atât mai mult explicit instigatoare la tensiuni, la conflicte între noi, membrii aceleiași specii, la care unii se dedau! Am fost informat că au apărut în oraș materiale de îndemn la prezență la referendum, conținând și un text menit să trezească teamă, îngrijorare și, pe cale de consecință, reacții de ostilitate la adresa comunității LGBT. Detest așa ceva și nu voi tolera! Am și cerut Poliției Locale să intervină în litera și spiritul legii!‘, a scris primarul Nicolae Robu pe Facebook.

Va reamintim, in zilele de 6 si 7 octombrie va fi organizat un referendum pentru redefinirea familiei in Constitutia Romaniei, scrutin ce va costa peste 35 de milioane de euro.

Romanii vor trebui sa raspunda la intrebarea ‘Sunteti de acord cu Legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?’.
Pentru ca referendumul sa fie validat, pe la urne trebuie sa treaca si sa voteze peste 5 milioane de romani.

Exit mobile version